Luksusristeilijä voi joutua koronakaranteeniin Norjassa – kyydissä 1 200 matkustajaa

Koronavirus iski jo kahteen suureen risteilyalukseen maailmalla – näin uhka näkyy suomalaisvarustamojen toiminnassa 3:18
MTV Uutiset Live selvitti, miten koronavirus vaikuttaa suomalaisvarustamojen toimintaan.

Norjan Haugesundin satamassa olevalla saksalaisella luksusristeilijä Aida Auralla odotetaan kahden matkustajan koronavirustestien tuloksia. On mahdollista, että alus laitetaan koronakaranteeniin, mikäli tartunta vahvistetaan. Asiasta uutisoi NRK.

Aida Aura seisoo nyt Haugesundin satamassa, sillä kahdella laivan matkustajista epäillään olevan koronavirustartunta. Heistä on otettu testit ja tuloksien on määrä valmistua tänään iltapäivällä.

Paikalliset terveysviranomaiset kertovat NRK:lle, että kyseiset kaksi saksalaista matkustajaa ovat olleet viikko sitten lähikontaktissa kolmanteen henkilöön, jolla on myöhemmin todettu koronavirustartunta.

Laivalla on yhteensä 1 200 matkustajaa. Terveysviranomaisten mukaan kaksi epäiltyä tartuntapotilasta on laitettu karanteeniin ja että tartunnan torjuntaa on hoidettu aluksella parhaalla mahdollisella tavalla.

Luksusristeilijä Aida Auran oli tarkoitus jatkaa matkaa Haugesundista maanantaina, mutta se on maissa vielä ainakin siihen asti, että epäiltyjen tartuntojen tulokset selviävät.

Norjassa on tähän mennessä todettu 25 koronavirustartuntaa.

Juttua korjattu 3.3.2020 kello 15.29: Aiemmin jutun otsikossa, ingressissä ja toiseksi viimeisessä kappaleessa kerrottiin, että luksusristeilijä olisi karanteenissa koronavirusepäilyjen vuoksi. Koko alus ei kuitenkaan ole karanteenissa, vaan eristettyinä on kaksi laivan matkustajaa, joilla epäillään virusta. Alus odottaa Haugesundin satamassa koronatestien tuloksia mahdollisia jatkotoimenpiteitä varten.

Lisäys kello 16.07: Korjaus koskee myös jutun videota.

Lue myös:

    Uusimmat