Lukiolaiset joutuivat vanhojen tanssien jatkoilla erikoiseen tilanteeseen – salaisesta numerosta tuli puhelu: "Teillä tunti aikaa tyhjentää paikka tai tulee poliisit"

4:11
MTV vieraili vanhojentanssien harjoituksissa viime viikolla.

Kotkan lyseon opiskelijoiden vanhojenpäivä päättyi ikävään selkkaukseen juhlien jatkopaikaksi vuokratusta tilasta.

18-vuotias opiskelija kertoo MTV Uutisille, että he olivat vuokranneet Kotkan keskustassa sijaitsevan VPK-talon vanhojentanssien jatkojuhlia varten.

Juhlien oli tarkoitus alkaa perjantai-iltana kello 23, mutta noin puoli tuntia ennen alkamisaikaa järjestäjä sai soiton tuntemattomasta numerosta.

– Puhelun soittanut henkilö oli ymmärtänyt, että tiloissa pidettäisiin vanhojentanssit eikä jatkoja. Meidän sanottiin valehdelleen asiasta, ja ilmoitettiin, että meillä tunti aikaa tyhjentää paikka tai tulee poliisit.

18-vuotias nainen oli sopinut tilojen vuokraamisesta eri henkilön kuin puhelun soittaneen kanssa. Tuolloin keskustelussa oli käynyt selväksi, että kyse on nimenomaan jatkojuhlista, ei varsinaisista tansseista.

– Ilmeisesti VPK:n sisälle tieto ei ollut kulkenut oikeille henkilöille, juhlia järjestänyt nainen kertoo.

Selvittelyä ympäri Kotkaa keskellä yötä

Koska puhelu tuli tuntemattomasta numerosta ja netistä löytyi vain sähköposti, joutui juhlien järjestämisestä vastaava nainen lähtemään kävelemään toiselle puolelle Kotkaa selvittämään asiaa. Lopulta paikalle tuli VPK:n puolesta kaksi henkilöä selvittämään asiaa sekä myös oppilaiden vanhempia.

Yhden opiskelijan äiti kirjoitti tapahtumasta Facebookissa, että jos yhdistyksen viestintä ei toimi ja vuokraamisen luvannut henkilö on katsonut oikeudekseen vuokrata tilaa, niin eihän tilaa vuokrannutta tahoa voi rangaista.

Kirjallisessa sopimuksessa tilan käyttövuokra oli ajoitettu torstai-illasta lauantai-iltapäivään. Paikalla oli myös järjestyksenvalvojia sekä aikuisia valvomassa, sillä osa juhliin osallistuneista oli alaikäisiä. Myös muut vuokrasopimuksen kohdat olivat täyttyneet: tilavuokra oli maksettu etukäteen eikä järjestyshäiriöitä ollut.

– Ongelmaksi oli kuulemma nousemassa alaikäisten alkoholin käyttö ja se että paikalla on liikaa alaikäisiä yhtäaikaisesti. Ovella jokaiselle juhliin osallistuvalle ilmoitettiin, että alaikäiset eivät juo alkoholia. Täysi-ikäisillä saattoi olla alkoholia mukana.

"Ainutkertainen tilaisuus – ei jäänyt kovin hyvä fiilis"

Alun selkkauksesta huolimatta vanhat saivat pitää juhlansa.

– Tunnelma ei kuitenkaan ollut enää kovin hyvä. Olimme tehneet kovan homman juhlien eteen. Ei jäänyt kovin hyvä fiilis, koska kyseessä oli ainutkertainen tilaisuus eikä tule uutta.

Alun perin juhliin oli ilmoittautunut 170 nuorta, mutta osa jäi kotiin juhliin liittyvien epäselvyyksien vuoksi.

VPK on ollut yhteydessä tilat vuokranneisiin nuoriin ja he palauttivat 100 euroa tilavuokrasta.

Kotkan VPK:n hallituksen puheenjohtaja Jukka Laakso kertoo, että kyseessä on ollut molemminpuolinen väärinkäsitys. 

– Asiassa päästiin lopulta hyvin sopimukseen. Teimme myös vuokraan pienen hyvityksen, Laakso sanoo MTV Uutisille.  

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.