Lukijat: Tällainen käytös on kaikkein tökeröintä – tunnistatko itsesi?

Pyysimme lukijoita listaamaan, millainen huono käytös on kaikkein törpöintä. Löydätkö itsesi tältä listalta vai oletko samaa mieltä?

Kyselyn vastauksissa toistuivat muutamat käytöstavat, jotka näyttävät ärsyttävän erityisen paljon.

Puhelimen räpläys

"Sosiaalisen median ja älypuhelinten aikakauden mukanaan tuoma tapa ottaa kännykkä esiin missä ja milloin tahansa on mielestäni enemmän ärsyttävää kuin kätevää. Esimerkiksi, jos menen syömään ystäväni kanssa, ei ole mukavaa, jos hän odotellessa naputteleekin kännykkäänsä ja selaa nettiä kuin keskustelee kanssani. Eivätkö ihmiset nykyään jaksa edes kassalla jonotella ilman kännykän räpläämistä?"

"Jos asiakas ei edes viitsi tervehtiä kaupan kassaa, vaan puhuu koko asioinnin ajan vain puhelimeensa, on se aika kummallista ja piittaamatonta käytöstä."

Etuilu

"Esimerkiksi etuileminen vaikka pankkiautomaatilla tai kaupan jonossa ja vastaavissa paikoissa on kurjaa."

"Metrossa ja ratikassa löytyy aina ihmisiä, jotka ilmeisesti pelkäävät jäävänsä kyydistä. Välittömästi ovien avauduttua he puskevat itsensä sisään välittämättä ulospyrkivistä kanssaeläjistä. Urpot! Ensin ulos, sitten sisään! En tiedä onko näillä samaisilla henkilöillä myös pelko siitä, etteivät he ehkä halutessaan enää pääsekään ulos, sillä tiensä sisään taisteltuaan he asettautuvat mukavasti ovien eteen, jotta kukaan ei varmasti pääse liikkumaan minnekään. Ää, ajatuskin ärsyttää!

Toisen sietämättömän ryhmän ihmisiä muodostavat ne, jotka havaitessaan yhden ison jonon, päättävätkin perustaa uuden kilpailevan jonon yhdelle palvelupisteistä. Ei, me muut emme ole niin hölmöjä, että luulemme yhden palvelupisteen vetävän 10 kertaa nopeammin kuin ne kaksi muuta palvelupistettä siinä vieressä. Meistä vain on fiksumpaa käyttää yhtä jonoa ja siirtyä sitten järjetyksessä aina seuraavaksi vaupautuvalle asiakaspalvelijalle. Vähän kuin järjestysnumeroja käyttäisi, mutta eihän me fiksut ja sivistyneet ihmiset mitään lappusia tarvita - osataanhan me jonottaakin."

Perustapojen puutteet

"Kaikkein kurjinta on, kun ihmiset eivät kiitä eivätkä katso silmiin. Ovat liian kiireisiä pyytämään anteeksi tai olla rynnimättä."'

Purkan jauhaminen

"Mielestäni pahin epäkunnioitus vastapuolta kohtaan on purukumin lässyttäminen. Jos jauhaa purkkaa, niin tulee opetella, miten toisten kanssa keskustellaan ja kommunikoidaan vaikka kokouksessa siten, että purkan jauhaminen/lässyttäminen ei kuulu eikä näy ulospäin. Lisäksi on erittäin epämiellyttävää katsoa ihmistä, jonka suu ja suun ympärys pyörii jauhamisessa."

Räkiminen

"Ärsyttävin tapa on nenänkaivaminen. Minua jaksaa aina hämmästyttää miten julkisesti jotkut ihmiset kaivavat nenää. Tekee mieli sanoa että paperi on keksitty! Olen jopa nähnyt, että viralllisessa kokouksessa kaivetaan nenää puhumisen lomassa, tunsin suorastaan myötähäpeää katsellessa moista touhua, eikö kotona opetettu tapoja? Eräs tuttava kaivaa nenäänsä autossa ja ripottelee löydöstä lattialle, pyörittelemällä sormien välissä, yök!

"Eniten ärsyttää ja inhottaa joidenkin aikuisten tapa kaivaa nenäänsä ja todellakin vielä syödä räkänsä! YÄK!!!!!!!!"

"Vastenmielisintä on kadulle tai yleisesti julkisilla kulkuväylillä sylkeminen. Esim. bussipysäkkien edustat ovat usein täynnä sylkyjälkiä. Yritä siinä sitten odottaa bussia saati tarkistaa aikataulutietoja kengänpohjia sotkematta. Inhottava tapa ei ole vain nuorten rehvastelua, vaan usein näen aikuisten ihmisten sylkevän kaduille."

Kailotus

"Olin miesystäväni ja tyttärieni kanssa ravintolassa syömässä. Samassa ravintolasalissa oli seurue, jonka yksi naispuolinen jäsen kailotti koko ruokailumme ajan järjettömän kovalla äänellä henkilökohtaisia asioitaan. Muu seurue kuunteli pääasiassa hiljaa kailottajaa. Uskomattoman itsekästä käytöstä!”

Arvostelu

"Juhlissa sukulaisnainen alkoi arvostella nilkkojeni paksuutta ja kehui suureen ääneen omia hoikkia nilkkojaan. Olen sairastanut nivelreumaa 35 vuotta, ja laitoin hameen juhliin vaihtelun vuoksi, sillä yleensä käytän pitkiä housuja. Tämä kommentointi oli täysin sopimatonta ja loukaavaa."

"Etukäteen oli tilattu ruoka ryhmällemme, joten kaiken piti olla kunnossa. Kun ruoka tuotiin pöytään, alkoi sen arvostelu, kenellä oli liikaa vuohenjuustoa, kenen mielestä oli liian vähän perunaa. Olisiko voinut pyytää lisää tai jättää kommentit lausumatta, jotta muut olisivat voineet nauttia herkullisesta ateriasta."

Myöhästyminen

"Myöhästely on todella inhottavaa! Erityisesti, jos myöhästymiseen ei ole hyvää syytä, eikä siitä ole viitsitty ilmoittaa etukäteen, se ei mielestäni ole hyväksyttävää."

Itsekkyys

"Minä, minä, minä -ihmiset. Minä -ihmiset pönkittävät omaa egoaan ja mainostaa taitojaan katkeamattomasti. Heidän puheensa muodostuu ”minä” ja ”mun” sanojen ympärille ja rivien välistä käy ilmi, että muiden kokemukset/taidot/ajatukset eivät ole mitään heidän juttuihin verrattuna. Tämä on yllättävän yleistä. Kokoustaminen heidän kanssaan on vaikeaa ja harvoin saadaan tuloksia, joissa on hyödynnetty useamman asiantuntian taitoja. Tällaiset henkilöiden käytös on kurjaa ja saa minut usein varpailleen."

"Ihminen joka kysyy, että mitä kuuluu, eikä odota vastausta vaan aloittaa heti kertomaan mitä itselleen kuuluu....ei edes huomaa itsekeskeisyyttä!"

"Liki kymmenen rouvaa oli erään kurssikeskuksen tuvassa katsomassa tv:stä jotain suosittua sarjaa, kun yhden mies tuli paikalle, otti sohvapöydältä kaukosäätimen ja vaihtoi urheilukanavalle. Rouvat kaikkosivat. Onneksi en ollut paikalla!"

Tupakoitsijoiden muut pahat tavat

"Ensimmäisenä tulevat mieleen tupakoitsijat, jotka toisten terveydestä välittämättä sauhuttelevat liikkeiden sisäänkäyntien luona, bussipysäkeillä jne. Vetävät viimeiset henkoset juuri ennen sisään astumista ja sitten hönkivät myrkyt toisten hengitysilmaan. Lisäksi vaikuttaa siltä, että useat heistä pitävät tumppien heittelyä luvallisena roskaamisena ja kiihkeästi puolustavat "oikeuksiaan". Entä kanssaihmisten oikeus raittiiseen hengitysilmaan ja siistiin ympäristöön?"

Myös nämä saivat ääniä:

 • Piittaamattomuus muista
 • Tytöttely
 • Päälle puhuminen
 • Kiroilu
 • Selän takana puhuminen
 • Humalainen örvellys
 • Rattijuoppous
 • Kynsien pureskelu
 • V-sanan käyttö
 • Juoruilu
 • Turhamaiset, kikattavat naiset
 • Elokuvissa popcornien syönti. Haju ärsyttää.
 • Miesten istuminen melkein makuuasennossa.

Lue myös:

  Uusimmat