Lukas Hradeckyn Leverkusenilta kerrassaan mieletöntä menoa

Suomen jalkapallomaajoukkuevahdin Lukas Hradeckyn Bayer Leverkusenin voittokulku Saksan Bundesliigassa jatkuu. Leverkusen kukisti sunnuntaina kotikentällään Wolfsburgin 2–0.

Wolfsburgin vierasurakkaa hankaloitti sen puolustaja Moritz Jenzin ulosajo vajaan puolen tunnin pelin jälkeen toisen varoituksen takia. Leverkusen rankaisi miesylivoimalla ripeästi, kun hyökkääjä Nathan Tella pukkasi 37. minuutilla lukemiksi 1–0.

Lisäksi ensimmäisellä puoliajalla Leverkusen-hyökkääjä Florian Wirtz laukoi pallon vasempaan tolppaan. Toisella puoliajalla Wirtz laukoi 86. minuutilla suoraan syötöstä 2–0.

Kapteeni Hradecky pääsi peliä ylivoimaisesti hallinneen Leverkusenin maalilla suhteellisen pienellä työmäärällä.

Myös Eurooppa-liigan pudotuspeleissä ahkeroivan Leverkusenin saldo tämän kauden Bundesliigassa mykistää: joukkue on pelannut sarjassa 25 ottelua, joista se on voittanut 21 ja pelannut neljässä kohtaamisessa tasapelin.

Kun Bundes- ja Eurooppa-liigan pelit ynnätään yhteen, Leverkusen on pelannut tällä kaudella 37 ottelua häviämättä kertaakaan.

Bundesliigaa on jäljellä yhdeksän kierrosta. Entisen tähtipelaajan Xabi Alonson valmentama Leverkusen johtaa sarjaa kymmenellä pisteellä ennen toisena olevaa Bayern Müncheniä.

Toissa kauden liigakolmosen Leverkusenin historian ensimmäinen Saksan bundesliigamestaruus on enää sinettiä vaille.