Mainos

Lottomiljonäärien pomo: Voittajilla hymy herkässä

Maanantaiaamu metallifirmassa Akaassa valkeni hämmentyneissä merkeissä, kun yhtiön toimitusjohtaja vahvisti epäilyt Eurojackpotin päävoiton osumisesta yhtiön kymmenelle työntekijälle.

Normaalisti aamuseitsemältä töihin ilmestyi seitsemän 57,3 miljoonan euron jättipottiin käsiksi päässyttä. Muiden voittajien poissaolon syy ei ollut vielä aamutuimaan selvillä.

- Hymy oli voittajilla herkässä, mutta hymyt olivat hämmentyneitä. Ei täällä metallimiehien keskuudessa sellaisia tunteenpurkauksia nähdä kuin jalkapallokentällä maalin syntyessä, kuvaili SKS Toijala Works -yhtiön toimitusjohtaja Pasi Kannisto työpäivän alkua.

Hän kertoi, että voittajia onniteltiin rehdisti. Julkisuutta jättipotin napanneet halusivat kuitenkin karttaa. 

Toimitusjohtajan mukaan kaikki voittajat ovat miehiä, joiden ikähaarukka on kolmekymppisestä reiluun viisikymppiseen. He työskentelevät 40 hengen osastolla metallimiehinä. Yhteensä SKS Toijala Worksilla on töissä noin 230 henkilöä.

- Meillä on nyt suhteellisesti enemmän miljonäärejä töissä kuin Nokialla aikoinaan, Kannisto heitti.

"Jättipotti ei vaikuta yt-neuvotteluihin" 

Kanniston mukaan jättipotti vaikutti väkisinkin työpäivän kulkuun. Keskustelurinkejä syntyi. Niissä arvuuteltiin, jatkavatko voittajat töissä vai lentävätkö työrukkaset tiskiin?

Toimitusjohtaja uskoo, että tuoreiden miljonäärien työmotivaatio säilyy.

- Onhan työllä muutakin merkitystä kuin raha. Olen keskustellut heidän kanssaan, että tilannetta kannattaa haudutella ja miettiä tarkasti. Osa on jo ehtinyt ilmoittaa jatkavansa työntekoa.

Metalliteollisuuden sopimusvalmistaja SKS Toijala Worksilla on meneillään yt-neuvottelut, jotka alkoivat torstaina eli vain päivää ennen Eurojackpotin arvontaa.

Vaikuttaako jättipotti jollain tavalla voittajien asemaan yt-neuvotteluissa?

- Lähtökohtaisesti ei vaikuta, mutta totta kai asia saattaa keskustelua aiheuttaa, Kannisto vastaa.

- On ylipäätään mielenkiintoista nähdä, miten tämä voitto vaikuttaa työyhteisöön. Tällaisestahan ei luonnollisesti ole meillä mitään kokemusta.

Kanniston mukaan on mahdollista, että perisuomalaiseksi koettu kateus nostaa päätään.

- Olisi aika outoa, jos tämä ei herättäisi kateutta työyhteisössä, kylällä ja koko Suomessa. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.