Lomailetko heinäkuussa? Luvassa on "Mustanmeren tunnelmaa"

Lomailetko heinäkuussa? Luvassa on "Mustanmeren tunnelmaa" 5:07
Meteorologi Markus Mäntykannas kertoo, millaista säätä seuraavalle neljälle viikolle luvataan.

Suomeen on luvassa lämmintä ja kosteaa kesäsäätä, Etelä-Euroopassa on tukalaa.

Jos mieli tekee Mustallemerelle, ei välttämättä tarvitse lähteä kotimaata kauemmas. Seuraavien viikkojen saapuessa Suomen säässä on luvassa lämmintä, välillä jopa trooppisen tuntuista ilmaa.

– Säässä tapahtuu lämmin ja kostea löyhähdys, vähän sellaista Mustanmeren tunnelmaa, meteorologi Markus Mäntykannas kuvailee.

Lämpö saapuu Suomeen nimenomaan Mustanmeren suunnalta, ja sen ansiosta helleraja ylittyy päivittäin jossain päin maata kuluvan viikon aikana.

Lisäksi tällä viikolla saadaan sateita ja paikoin voi myös ukkostaa.

Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskuksen arvion mukaan Euroopan matkakohteiden välillä on runsaasti vaihtelua sään suhteen.

Etelä-Eurooppaan matkustavien on syytä varautua kuumuuteen. Esimerkiksi Italian, Kreikan ja Bulgarian alueilla lämpötilat kipuavat yleisesti 30 - 40 asteeseen.

Toisaalta Länsi-Euroopassa voidaan jäädä alle 20 asteen lämpötiloihin.

Lämpöä kuun puolivälistä eteenpäin

Viikoille 29 ja 30 ennuste lupaa tyypillistä, hieman tavanomaista lämpimämpää säätä. 

Suomen ylle nousee korkeapaine, jonka mukana saapuu myös aurinkoisempaa ja edeltävää viikkoa kuivempaa ilmaa. Toisaalta sateita ja ukkosia saattaa esiintyä.

Jakson loppupuolella sää jatkuu suhteellisen samanlaisena, joskin sateet saattavat lisääntyä.

Viikon 31, eli heinä- ja elokuun vaihteen sää on vielä ennustettavuudeltaan heikko. Tämän hetkisen arvioiden mukaan sekä kosteus että lämpötilat pysyvät ajankohtaan nähden tyypillisinä.

 

Lue myös:

    Uusimmat