Loihdi helposti joulun ihanimmat herkut

Valion marjakeitoista valmistat helposti joulun parhaat jälkiruuat. Herkuttele suussasulavalla jouluisella panna cottalla tai tee siitä virkistävä mustikkainen versio.

Marjakeitoista loihdit niin upeat joulun jälkiruuat kuin helpot ja maistuvat välipalat arkeen. Yllätä läheisesi ja tuo aitojen marjojen maku juhlapöytään! Kokeile helppoja reseptejä ja nauti.

Jouluinen panna cotta

6 annosta

1/2 vaniljatankoa

1 dl Valio kuohukermaa

200 g valkosuklaata

1/2 prk (à 400 g) Valio turkkilaista jogurttia

Päälle

2 - 3 dl Valio luumu-rusinakeittoa tai Valio vadelmakeittoa

Valio vaahtoutuvaa vaniljakastiketta 9%

kanelia

Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet veitsellä. Laita siemenet, vaniljatanko ja kerma pieneen kattilaan. Kiehauta. Poista vaniljatanko. Lisää paloiteltu suklaa kattilaan ja sulata. Laita seos jäähtymään kylmävesialtaaseen, sekoita välillä.

Lisää jogurtti jäähtyneen seoksen joukkoon. Jaa panna cotta pieniin kahvikuppeihin tai laseihin. Pidä peitettynä jääkaapissa tarjoiluun asti.

Kaada annosten päälle Valio luumu-rusinakeittoa tai Valio vadelmakeittoa juuri ennen tarjoilua. Lisää päälle hieman vaahdotettua vaniljakastiketta ja kanelia.

Mustikkainen panna cotta

4 annosta

2 liivatelehteä

1 prk (2 ,5 dl) Valio maustettua Ruokaa 5% cocos & lime

1 dl Valio kevytmaitoa

1/4 dl sokeria tai makeutusjauhetta

2 dl Valio sokeroimatonta mustikkakeittoa

Laita liivatelehdet kylmään veteen kulhoon 5 - 10 minuutiksi. Mittaa Valio maustettu Ruoka 5% cocos & lime, maito ja sokeri tai makeutusjauhe kattilaan. Anna kiehahtaa koko ajan sekoittaen.

Purista liivatelehdistä vesi pois. Lisää liivatteet kattilaan. Nosta kattila levyltä. Sekoita, kunnes liivatteet ovat liuenneet.

Kaada hiukan jäähtynyt seos annoslaseihin. Peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 - 4 t tai yön yli. Tarjoa mustikkakeiton kanssa.

Hunnutettu marjakeitto

4 annosta

6 dl Valio mansikkakeittoa

1 prk (200 g ) Valio maustettua rahkaa valkosuklaa-lime

Pinnalle

kauraleseitä tai KauraKuitusta (kypsä kaurarouhe)

Kaada keitto annoskulhoihin. Lusikoi päälle maustettua rahkaa. Lisää pinnalle kauraleseitä tai KauraKuitusta.

Vinkki: Voit käyttää valkosuklaa-limerahkan sijasta Valio maustettua rahkaa, makuina sitruuna tai vanilja.

Mutkattomat ja maistuvat välipalat

Marjakeitoista valmistuu näppärästi myös terveelliset ja maukkaat välipalat arkeen ja juhlaan.

Mustikkasuu

(1 annos)

1 dl Valion maustamatonta A+ jogurttia, HYLA

1 dl Valio mustikkakeittoa

Kaada maustamaton jogurtti ja marjakeitto korkeaan lasiin. Sekoita ja juo.

Marjakeittoa ja raejuustoa

4 annosta

6 dl Valio raparperi-herukkakeittoa

1 prk (200 g) Valio raejuustoa

Kaada keitto lautasille tai annoskulhoihin. Jaa keiton keskelle raejuusto. Tarjoa välipalana tai jälkiruokana.

Vinkki: Lisää päälle 1 rkl mysliä tai kauraleseitä annosta kohden. Kokeile myös muita Valion marjakeittoja, esim. Valio karviais-boysenmarjakeittoa tai Valio vadelma-persikkakeittoa.

Marjakeittoa ja vaniljarahkaa

1 annos

1 1/2 - 2 dl Valio mansikkakeittoa

1 - 2 rkl Valio maustettua rahkaa vanilja

1 - 2 rkl mysliä

Kaada keitto annoskulhoon. Lisää päälle rahka ja mysli. Nauti välipalana.

Vinkki: Kokeile myös muita keittomakuja, esim. Valio mustikkakeittoa.

Marjakeittovälipala

4 annosta

6 dl Valio mustikkakeittoa

1 prk (200 g) Valio raejuustoa

4 rkl muromysliä

Kaada keitto lautasille tai annoskulhoihin. Lusikoi keiton päälle raejuustoa ja mysliä tai leseitä. Tarjoa välipalana tai jälkiruokana.

Vinkki: Kokeile myös muita keittomakuja, esim. Valio vadelmakeittoa.

Tuorepuuro eli viljajogurtti – vatsaa hellivä välipala

1 annos

1/2 dl kaurahiutaleita tai rouhittua vehnää tai ruista

1 rkl seesaminsiemeniä

1 rkl pellavansiemeniä

2 dl Valio A+™ maustamatonta jogurttia

3 kuivattua, pehmeää luumua

(maun mukaan) sokeria

Tarjoiluun

Valio sokeroimatonta raparperi-herukkakeittoa tai karviais-boysenmarjakeittoa

Sekoita illalla kerta-annos viljajogurttia jääkaappiin turpoamaan: Yhdistä viljarouhe tai hiutaleet sekä siemenet maustamattomaan jogurttiin. Sekoita joukkoon pieniksi paloiksi hienonnetut luumut. Peitä kelmulla ja anna turvota jääkaapissa yön yli.

Lisää halutessasi ripaus sokeria. Nauti aamupalaksi sokeroimattoman marjakeiton kanssa. Korvaa halutessasi siemenet kaura- ja ruisleseillä.

Teksti: MTV3/Helmi

Lähde:Valio

Artikkelin tarjoaa: Valio

Kuvat: Jouluinen panna cotta/Valio, muut kuvat/Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat