Mainos

LM: Videopelejä myydään kaupan hyllystä yhä vähemmän – digitaalinen kauppa kasvussa

Videopelien myynti kivijalkakaupoissa vähenee vauhdilla. Digitaalinen myynti on kuitenkin samaan aikaan kasvanut, Lännen Media kertoo.

Videopelejä myydään koko ajan vähemmän kivijalkakaupoista. Suomalaiset ostivat 92 miljoonan euron edestä fyysisiä pelejä vielä vuosikymmenen alussa, mutta vuoteen 2015 mennessä myynti oli laskenut enää 52 miljoonaan euroon.

Lännen Median mukaan pelien suosio Suomessa ei silti ole vähentynyt. Digitaalinen myynti on kasvanut samanaikaisesti, mutta siitä ei kerätä tilastoja samaan tapaan kuin fyysisten pelien myyntiä.

– Arvio on, että kokonaismyynti oli viime vuonna noin 150–200 miljoonaa euroa. Se sisältää kaikki digitaaliset pelien ostot pelikonsoleihin, pc-puolelle ja mobiiliin, Neogames Finland ry:n johtaja Koopee Hiltunen sanoo Lännen Median haastattelussa.

Suosituimmat digitaalisten pelien ostopaikat ovat pelikonsolien omat verkkokaupat ja pc-pelaamisen puolella Steam-verkkokauppa. Mobiilipelejä ostetaan vain verkkokaupoista.

Pelien ja konsoleiden kehittäjien kannalta pelien myyminen digitaalisesti suoraan kuluttajille on tuottoisaa, sillä jälleenmyyjät eivät pääse vetämään välistä. Kuluttajien kannalta pelien ostaminen digitaalisesta kaupasta on vaivatonta, Lännen Media kertoo.


***

7:14

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.