LM: Turun joukkopuukottaja halusi teho-osastolla vastauksen yhteen kysymykseen – asianajajan vastaus hämmensi

Bouananen asianajaja kommentoi päämiehensä tilaa –"Meillä ei ollut puheyhteyttä" 3:34

Turun joukkopuukotuksista tuomitun Abderrahman Bouananen asianajaja Kaarle Gummerus paljastaa Lännen Medialle, mitä puukottaja kysyi häneltä sairaalan teho-osastolla ensi kysymyksenään.

Video: Puolustusasianajaja Kaarle Gummerus kommentoi päämiehensä tilaa toimittajille oikeudenkäyntipäivänä 18. huhtikuuta.

Gummerus on toiminut kahdesta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta ja kahdeksasta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhan yrityksestä elinkautisen tuomion saaneen Bouananen asianajajana alusta lähtien.

Asianajajan vastaus sai Bouananen hämilleen

Lännen Median haastattelussa hän kertoo tavanneensa Bouananen ensimmäisen kerran Turun yliopistollisen sairaalan teho-osastolla, jonne Keskusrikospoliisi oli Gummerusta pyytänyt saapumaan.

– Teloitetaanko minut nyt? Gummerus kertoo Bouananen kysyneen lyhyen ensikuulustelun aikana.

Asianajajan vastaus sai Bouananen hämilleen.

– Kerroin, että meillä ei ole sellaista rangaistusta. Että kovin rangaistus, elinkautinen, ei käytännössä tarkoita loppuelämää, hän kertoo haastattelussa.

"Valehtelemaan en suostu"

Gummerus sanoo miettineensä toimeksiannon vastaanottamista ennen lupautumistaan tehtävään. Hän kuvaa tehtäväkseen huolehtia oikeudenkäynnin asianmukaisesta kohtelusta.

– Valehtelemaan en suostu kenenkään puolesta. Valehtelu ei ole viisasta puolustettaviltakaan, sillä se syö uskottavuutta. Pyydän heitä puhumaan minulle totta tai vaikenemaan.

Lue myös:

    Uusimmat