Lizzie onnistui ensimmäisenä naisena huimassa tempussa – nyt hän on Tony Hawkin hehkuttama Suomen olympiamitalitoivo: "Raakaa päättäväisyyttä ja taitoa"

Maailman parhaisiin rullalautailijoihin lukeutuva Lizzie Armanto on Suomen uusi tähti.

Rullalautailu on yksi uusista olympialajeista, jotka ovat ensimmäistä kertaa mukana Tokion kisoissa kesällä 2020. Skeittauksessa on ainesta uudeksi lumilautailuksi eli lajiksi, joka innostaa nuoria - ja tuo Suomeen mitaleja.

Suomen skeittimaajoukkueen ensimmäiset jäsenet esiteltiin eilen Helsingissä. Jaakko Ojasen ja Kasperi Kropsun lisäksi joukkueessa on amerikkalaissuomalainen Lizzie Armanto.

Kahden passin Armanto nousi heti Tokion mitalitoivoksi ja suomalainen media meni pähkinöiksi, koska mitalitoivoja Suomella ei kesäolympialaisissa ole liikaa.

– Edustan Suomea, koska uskon saavani enemmän luovaa vapautta Suomen joukkueessa, Armanto kertoi Helsingissä.

Jos suomalaiset vielä totuttelevat ajatukseen, kannattaa kerrata lumilautailun saapumista olympiaperheeseen ja sitä, miten mitaleja tuottavaan lajiin suhtaudutaan nyt.

Lahjakkaita Ojasta ja Kropsua väheksymättä, 25-vuotias Lizzie Armanto on parasta mainosta lajille.

Skeittausta seuraavalle maailmalle Armantoa ei tarvitse esitellä. Muille tiedoksi: hän on voittanut metallia X Gamesissä ja hänellä on oma pelihahmo Tony Hawk’s Pro Skater 5 -pelissä.

Lizzie Armanto on myös ensimmäinen nainen, joka on onnistunut The Loopissa eli 360 asteen rampissa, joka kuuluu 50-vuotiaan skeittimaestro Tony Hawkin bravuureihin.

Kun Armanto onnistui tempussa elokuussa, ensimmäisiä hehkuttajia oli juuri Tony Hawk.

– Onnea Lizzie Armantolle siitä, että hänestä tuli eilen ensimmäinen nainen, joka onnistui pahamaineisessa loopissa. Se oli inspiroiva esitys raakaa päättäväisyyttä ja taitoa, twiittaili Hawk elokuussa.

Samoilla linjoilla oli Armanto itse, kun häneltä kysyttiin vastausta siihen, miksi skeittaus nousi olympialajiksi.

– Kyse on Kaadu ja nouse ylös -lajista. Skeittaus opettaa päättäväisyyttä yleisesti elämään, Armanto sanoi.


Lue myös:

    Uusimmat