Liverpool-fanien riehakkaat mestaruusjuhlat riistäytyivät käsistä – kuuluisa maamerkki syttyi liekkeihin

Monet jalkapalloseura Liverpoolin kannattajat jatkoivat villejä mestaruusjuhliaan jo toisena iltana peräkkäin, vaikka poliisi ja poliitikot ovat varoittaneet kaupungin olevan yhä koronaviruksen kourissa.

Perjantai-iltana ja lauantain vastaisena yönä suuri joukko kannattajia kokoontui Liverpoolin keskustassa sijaitsevalle Pier Headin alueelle, kertoi The Guardian. Kannattajilla oli mukanaan runsaasti soihtuja ja ilotulituksia, eikä vahingoiltakaan vältytty. Ilotulitteet sytyttivät pienehkön tulipalon kaupungin kuuluisan maamerkin Liver Buildingin parvekkeella. Paikalle kutsuttiin palokunta.

Sanomalehti Liverpool Echo kertoi, että juhliminen työllisti poliiseja läpi lauantaiyön. Lehden mukaan useita ihmisiä loukkaantui väkijoukoissa, ja paikalle hälytettiin lähes 20 ambulanssia.

Liverpoolin pormestari Joe Anderson ilmaisi huolensa keskustan tapahtumista Twitterissä perjantai-iltana.

–  Olen erittäin huolestunut Pier Headin tämäniltaisista tapahtumista. Arvostan sitä, että Liverpoolin kannattajat haluavat juhlia, mutta olkaa kilttejä, menkää kotiinne ja juhlikaa siellä, oman ja muiden ihmisten turvallisuuden vuoksi. Covid-19 on edelleen suuri riski ja kaupunkimme on jo menettänyt aivan liikaa ihmisiä sairaudelle, Anderson tviittasi.

Anderson kertoi jo aikaisemmin olevansa pettynyt kannattajiin, jotka rynnistivät Anfieldin stadionin liepeille torstai-iltana mestaruuden varmistumisen jälkeen. Anderson on painottanut, että virallinen mestaruusparaati järjestetään sitten, kun se on turvallista.

Liverpool varmisti torstai-iltana Valioliigan mestaruuden. Mestaruus on sille ensimmäinen 30 vuoteen.

Lue myös:

    Uusimmat