Naisleijonien upea turnaus huipentui pronssiin – näin tasainen pronssiottelu eteni

Suomi kohtasi Venäjän olympiaurheilijoiden joukkueen Pyeongchangin olympialaisten naisten jääkiekkoturnauksen pronssiottelussa. MTV Sport seurasi ottelua verkkosivuillaan.

Molemmat maat hävisivät välieränsä 0-5, Suomi Yhdysvalloille ja venäläiset Kanadalle. Suomella oli kaksi pronssimitalia aiemmista olympialaisista ja Naisleijonat lähti pronssiotteluun ennakkosuosikkina. Alkulohkossa Suomi voitti venäläiset 5-1.

Liveseuranta alla:

3. erä:

SUOMI VOITTAA OLYMPIAPRONSSIA KAHDEKSAN VUODEN TAUON JÄLKEEN!! Upea suoritus Naisleijonilta, venäläiset kaatuvat 3-2. Mitalikahvit porisemaan!

59.51: Yhdeksän sekuntia kellossa ja venäläisillä aikalisä. Maalia haetaan ilman maalivahtia.

59. min: Viimeinen minuutti käynnissä. Olympiapronssia ollaan jo sujauttamassa kaulaan.

57. min: Molemmat joukkueet täysilukuisia. Vielä pitäisi Suomen kestää kaksi ja puoli minuuttia!

55.18 JÄÄHY: Kapteeni Hiirikoski hankkii loistavasti jäähyn venäläispelaajalle. Anna Shokhinalle kaksi minuuttia korkeasta mailasta.

55.00 JÄÄHY: Isa Rahunen saa kahden minuutin rangaistuksen. Nyt joutuu Suomi koville, tästä täytyy selvitä.

53. min: Karvisen laukaus ottaa kimmokkeen ja on mennä maaliin. Morozova torjuu.

52. min: Venäläiset eivät suostu luovuttamaan. Tilanne on erittäin tiukka, kun enää kahdeksan minuuttia on jäljellä.

48. min: Sosinalta hienot harhautukset ja rystylaukaus, jonka Räty onneksi selvittää.

46.03 MAALI! 3-2! Beljakova kaventaa ottelun. Hän pääsee läpi ja venäläiseltä hieno harhautus. Batalova maalin syöttäjä. Peli ei ole vielä ohi.

44.25 JÄÄHY: Suomen kapteeni Jenni Hiirikoski saa kahden minuutin rangaistuksen kampituksesta.

43. min: Suomelle varma alku kolmanteen erään. Venäläiset pysyvät poissa huippupaikoilta.

40. min: Kolmas erä käynnissä. Suomi 20 minuutin päässä olympiapronssista. Laukaukset kahden erän jälkeen Suomelle 19-18.

2. erä:

40. min: Kaksi erää pronssiottelua takana. Suomi johtaa 3-1.

37.41 ​​​​​​​JÄÄHY: Beljakovalta upeat harhautukset, mutta Räty torjuu. Samassa tilanteessa Beljakova ajaa Rädyn päälle ja saa rangaistuksen.

36. min: Räty on maalillaan valppaana ja poimii venäläisten laukaukset hanskakädellään.

34. min: Suomi hallitsee tällä hetkellä ottelua. Hyvältä näyttää.

32.18 MAALI!! 3-1!! Linda Välimäki taituroi upean 3-1-maalin Suomelle. Venla Hovi tarjoilee ja Morozova jää vaille mahdollisuuksia venäläisten maalilla.

29. min: Kiekko käy kertaalleen venäläisten maalin ylärimassa, mutta Suomi ei saa tehtyä ylivoimamaalia.

27.08 JÄÄHY: Jekaterina Lobova jäähylle koukkaamisesta. Nyt olisi Suomen mahdollisuus lisätä eroa venäläisiin.

26. min: Suomi selvittää alivoiman. Nyt olisi tärkeää saada niin sanottu momentum takaisin.

24.09 JÄÄHY: Kun taklaukset on naisten jääkiekossa kielletty, niin Savolainen joutuu jäähylle sääntöjenvastaisesta taklauksesta.

22.48 JÄÄHY: Nyt Suomi hölmöilee. Tuomiselle jäähy ja venäläisille tarjotaan tasoitusmaalia.

22.40 MAALI! 2-1! Venäläisille kavennusosuma. Olga Sosinalta tarkka laukaus suoraan syötöstä yläkulmaan ja venäläiset maalin päässä. Liudmila Beljakovalle syöttöpiste.

22. min: Venäläisillä avopaikka, mutta Räty kestää Suomen maalilla.

20.10 MAALI!! 2-0! Siinä ei kauaa mene! Tapani siirtää Suomen 2-0-johtoon Michelle Karvisen syötöstä. Aivan uskomaton alku toiseen erään ja juuri sellainen, mitä Suomi tarvitsi.

Kello 10.27: Toinen erä käynnissä!

1. erä:

20. min: Ensimmäinen erä naisten pronssiottelusta takana. Niemisen maalilla Suomi johtaa ottelua 1-0 ja on kiinni pronssimitaleissa.

19. min: Ronja Savolainen pääsee yksin läpi, mutta kiekko karkaa juuri kun hän oli laukomassa.

18. min: Suomella 2-1-hyökkäys, mutta Tapani ja Riikka Välilä menettävät kiekon ratkaisevalla hetkellä.

15. min: Venäläiset täysilukuisia. Suomi ei saanut kunnollisia paikkoja ylivoimalla.

12.21 JÄÄHY: Svetlana Tkatshjova saa kiinnipitämisestä jäähyn ja Suomelle mahdollisuus lisätä johtoa.

12. min: Nuutinen on takaisin jäällä, joten mistään vakavasta loukkaantumisesta ei ollut kyse.

10. min: Emma Nuutinen saa iskun ilmeisesti käteensä ja loukkaa itseään. Myös venäläisten maalivahti Nadezhda Morozova saa tilanteessa osumaa.

8. min: Venäläisillä hyvä vaihe käynnissä. Suomella ei viime minuuttien aikana maalintekopaikkoja juuri ole ollut.

6. min: Noora Räty pomputtaa venäläispelaajan laukauksen ja kiekko käy tolpassa. Tasoitus enemmän kuin lähellä.

4. min: Venäläisillä ei vielä ainuttakaan kunnon maalipaikkaa Suomen päädyssä.

2.23 MAALI!!! 1-0! Suomi siirtyy johtoon Petra Niemisen ohjauksella. Täydellinen alku Suomelle. Syöttöpisteet Minnamari Tuomiselle ja Susanna Tapanille.

1.31 JÄÄHY: Maria Batalova saa jäähyn poikittaisesta mailasta ja Suomelle tarjoutuu mahdollisuus siirtyä johtoon.

1. min: Venäläiset ovat suurissa vaikeuksissa, kun Suomi painaa päälle. Maalikaan ei ole kaukana.

Kello 9.40: Kiekko jäähän ja pronssiottelu käynnissä.

Kello 9.35: Naisleijonat voitti pronssia myös vuonna 1998 Naganossa ja 2010 Vancouverissa.

Kello 9.28: Naisleijonien olympiaturnaus on sujunut odotetusti. Yhdysvallat ja Kanada olivat liian vahvoja, mutta muut maat Naisleijonat on pystynyt voittamaan.

Kello 9.17: Tässä Naisleijonien kokoonpano pronssiotteluun

Kello 9.10: Oikein hyvää huomenta ja tervetuloa liveseurantaan! Naisleijonat kohtaa Venäjän olympiaurheilijoiden joukkueen pronssiottelussa. Tuleeko tästä ottelusta Suomelle näiden olympialaisten neljäs pronssimitali?