Leijonat nihkeän alun jälkeen voittoon – näin ottelu eteni

Suomen jääkiekkomaajoukkue kohtaa Unkarin MM-kisojen ottelussa keskiviikkona kello 20.15 alkaen. MTV Sport seuraa ottelua hetki hetkeltä.

Suomi – Unkari 3-0 (0-0, 1-0, 2-0)

Kello 22.23: Maamme-laulu kajautetaan ilmoille jo neljännen kerran Pietarin kisa-areenalla Suomen voiton kunniaksi. Siihen on hyvä päättää liveseuranta! Kiitokset kaikille!

Kello 22.22: Vay palkitaan täysin ansaitusti Unkarin parhaana pelaajana. Avausmaalin tehnyt Atte Ohtamaa on palkintoraadin mielestä Leijonien paras.

Kello 22.21: Juuse Saros pelasi toisen ottelunsa MM-tasolla - ja samalla tuli myös toinen nollapeli. Sarokselle kertyi 13 torjuntaa, kun toisessa päädyssä Unkarin Adam Vay otti 48 koppia.

Kello 22.19: Ottelu päättyy Suomen 3-0-voittoon! Maalittoman avauserän jälkeen Atte Ohtamaa avasi maalihanat viimein toisen erän loppupuolella. Mikko Koivu ja Aleksander Barkov osuivat päätöserässä.

59. min: Pulkkiselle avautuu jälleen vetopaikka, mutta osoite ei ole vieläkään oikea. Pulkkisella on ollut tukku loistopaikkoja pelin aikana.

59. min: Ottelun kaksi viimeistä minuuttia ovat käynnissä.

58. min: Suomen 3-0-maalin syöttänyt Patrik Laine valtasi uudestaan pistepörssin kärkipaikan. Laine ja Granlund ovat tasapisteissä, mutta Laineella on enemmän maaleja.

57.34: MAALI! Aleksander Barkov pyssyttää Leijonien 3-0-maalin. Patrik Laine passaa kiekon alivoimaneliön keskelle ja Barkov tällää kiekon suoraan syötöstä rysään.

56.13: Suomi saa uuden ylivoiman. Unkarin Kevin Wehrs pistää kiekon suoraan yli laidan puolustusalueelta.

56. min: Unkari on täysilukuinen. Suomen ylivoiman päätteeksi Sebastian Aho laukoo ranteella, mutta päin unkarilaisvahti Vayta.

55. min: Pulkkiselle pedataan vetopaikka Unkarin alivoimanelikon keskelle, mutta laukaus suuntautui päin maalivahtia.

53.44: Suomi saa ylivoiman, kun Istvan Sofronille tuomitaan kakkonen kiinnipitämisestä.

53. min: Unkarin fanit jaksavat edelleen pitää ääntä hallissa. Tuskin juuri kukaan odotti, että joukkue pystyy pitämään lukemat näin maltillisina.

51. min: Laine pääsee heti 2-0-osuman jälkeen yrittämään, mutta laukaus napsahtaa Unkari-vahti Vayn maskiin.

50. min: Suomen toisen maalin syöttänyt Granlund siirtyy turnauksen pistepörssin kärkeen pisteen erolla Patrik Laineeseen.

49.27: MAALI! Suomi siirtyy 2-0-johtoon! Granlund ja Koivu viilettävät nopeaan ylivoimahyökkäykseen. Granlund tarjoilee ja kapteeni Koivu pommittaa laatan reppuun! Komaroville toinen syöttöpiste.

49. min: Sallinen pommittaa tulisesti, mutta Vay torjuu Unkarin maalilla. Vaylle on venynyt kiekon eteen jo 40 kertaa.

48. min: Suomi nousee vauhdilla hyökkäykseen, ja Pyörälä syöttää maalin eteen. Suomalaiset menettävät kuitenkin kiekon Unkarille.

47. min: Laine yrittää tarjoilla takakulmalle Jokiselle, mutta syöttö ei napsahda NHL-hyökkääjän lapaan.

46. min: Suomi on jälleen täysilukuinen, Pulkkinen pääsee jäähyboksista.

45. min: Suomen alivoima on toiminut tässä turnauksessa ja niin se toimii nytkin. Pulkkisen rangaistusta on alle minuutti jäljellä.

43.49: Suomi joutuu kahden miehen alivoiman. Pulkkinen kampittaa unkarilaispelaajan hyökkäysalueella.

44. min: Hietanen laukoo siniviivan tuntumasta, mutta kiekko kolahtaa päätyplekseihin.

42. min: Unkari aloittaa toisen erän pirteästi. Punapaidat saavat parikin laukausta kohti Saroksen vartioimaa maalia.

41. min: Unkari on jälleen täysilukuinen.

Kello 21.47: Ottelun kolmas erä käynnistyy. Joko nyt maalihanat aukeavat kunnolla?

Kello 21.38: Leijonien hyökkääjä Tomi Sallinen tiivistää, miksi Suomi on saanut aikaan vain yhden maalin: "Kaveri taistelee ja me hävitään kamppailuja."

Kello 21.35: Maalivahtien torjunnat toisen erän jälkeen: Saros (FIN) 9, Vay (HUN) 38.

Kello 21.34: Toinen erä päättyy Suomen 1-0-johtolukemissa. Suomi aloittaa kolmannen erän ylivoimalla, jota on jäljellä 19 sekuntia.

39. min: Toisen erän viimeistä minuuttia viedään.

38.19: Laine yrittää kynäillä unkarilaispuolustajien välistä, mutta kaatuu Dudasin mailaan. Unkarilaispuolustaja rangaistusaitioon, ja Suomelle kahden minuutin ylivoima erän loppuun.

37. min: Ohtamaalla oli tilanteessa aikaa virittää, ja rannelaukaus upposi tarkasti takakulmaan. Vayn muuri on viimein murrettu! Syöttöpiste Komaroville.

36.22: MAALI! Tuleehan se sieltä! Maalintekijänä Atte Ohtamaa!

35. min: Mainittakoon, että unkarilaisvahti Vaylle on kertynyt jo lähes 30 torjuntaa.

35. min: Tommi Kivistö ja Teemu Pulkkinen pääsevät vuorollaan virittämään laukaustaan. Vay koppaa näyttävästä Pulkkisen laukauksen.

33. min: Koivun johtaman ketjun peli pyörii hyökkäysalueella, mutta unkarilaiset taistelevat urhoollisesti ja purkavat tilanteen.

32. min: Barkov murtautuu puolittaiseen läpiajoonvasemmalta laidalta, mutta Vay seisoo muurina maalillaan.

31. min: Leo Komarov joutuu unkarilaisen jyrän alle. Istvan Sofron pysäyttää suomalaishyökkääjän puhtaalla avojään pommillaan.

30. min: Unkari kestää, joukkue on jälleen täysilukuinen. Ottelu on pian puolivälissä - ja Leijonat yhä nollilla.

29. min: Viimein YV toimii, ja Pulkkinen pääsee tulittamaan lähietäisyydeltä. Vay pitää kuitenkin veräjänsä puhtaana.

29. min: Suomella on vaikeuksia saada ylivoimaansa pyörimään. Ylivoimaa jäljellä minuutin verran.

27.16: Suomi pääsee ylivoimalle, kun Istvan Sofronille tuomitaan kakkonen poikittaisesta. Suomi on nostanut selkeästi tempoaan avauserästä - joko nyt kiekko saataisiin rysään?

27. min: Unkarin fanit pitävät hyvää meteliä areenalla. Leijonafaneilla ei ole toistaiseksi ollut syytä riemuun.

26. min: Barkov antaa poikittaissyötön Laineelle, joka pääsee laukomaan tutulta tontiltaan. Mutta ei vieläkään maalia.

25. min: Suomen peli pyörii viimeinkin siellä, missä sen pitääkin, mutta kerta toisensa jälkeen laukaukset kilpistyvät unkarilaisvahtiin. Vaylle on kertynyt jo 20 torjuntaa.

24. min: Polkukone nimeltä Pihlström nousee oikealta laidalta, mutta rystylaukaus on pehmoinen. Hetkeä myöhemmin Pulkkinen yrittää sörkkiä irtokiekkoa maalin edessä, mutta Vay on edelleen ohittamaton maalillaan.

23. min: Unkarin puolustaja Stipsicz lähettää tulisen siniviivalaukauksen, mutta kuti menee ohi maalin.

21. min: Lindellin laukauksen jälkeen Granlundille avautuu lähes avauspaikka. Wild-hyökkääjän kuti ei kuitenkaan suuntaudu tolppien väliin.

Kello 21.02: Ottelun toinen erä alkaa.

Kello 20.59: MTV Sportin asiantuntija Hannu Aravirta kertoo, mikä Suomen kahden miehen ylivoimassa mätti: "Ylivoimalla siirreltiin parin metrin lättyjä. Se ei ole se tapa, millä näitä otteluita ratkaistaan."

Kello 20.56: MTV Sportin asiantuntija Juhani Tamminen analysoi avauserän tapahtumat MTV Jääkiekon Facebookin suorassa lähetyksessä.

Kello 20.55: Maalivahtien torjunnat avauserässä: Saros (FIN) 6, Vay (HUN) 14.

Kello 20.50: MTV Sportin asiantuntija Hannu Aravirta analysoi, miksi Suomen peli ei kulkenut toivotulla tavalla avauserässä: "Kiekkoa pitää liikuttaa nopeasti, ja lähitukien pitää olla kohdallaan. Hitaalla pelillä ei pärjää tuollaista karvausta vastaan. Vähän yllätyttiin."

Kello 20.48: Twitterissä käy melkoinen kuhina Suomen tehottomuudesta.

Kello 20.47: Ensimmäinen erä takana, ja maalittomissa lukemissa mennään. Unkarilta huikea taistelu kahden miehen alivoimalla, mutta pakko myöntää, että Leijonat ei ollut terävimmillään.

20. min: Ensimmäisen erän viimeinen minuutti on jo käynnissä, mutta taululla on edelleen kiikarit.

20. min: Pulkkinen pääsee käsiksi irtokiekkoon, mutta Vay kestää Unkarin maalilla.

18. min: Unkari kestää sensaatiomaisesti lähes puolentoista minuutin kahden miehen alivoiman.

17. min: Yhden Unkarin alivoimapelaajan maila menee poikki, ja Suomi pääsee pyörittämään ylivoimaa käytännössä viidellä kahta vastaan. Mutta Unkari taistelee ja purkaa tilanteen.

16. min: Suomella on erikoistilanteessa kentällä peräti viisi hyökkääjä: Koivu, Pulkkinen, Barkov, Laine ja Jokinen.

15.20: Suomelle kahden miehen ylivoima, kun Istvan Bartalis huitoo itsensä aitioon!

14.41: Unkarille vihelletään ottelun ensimmäinen rangaistus. Kalvin Sagert pysäyttää Mikko Koivun laidassa ja lähtee kakkoselle estämisestä.

14. min: Suomen maali lähellä! Jaakola pommittaa viivalta, ja Koskiranta pääsee irtokiekkoon. Sentterin sutaisu osuu kuitenkin tolppaan

12. min: Patrik Laine pääsee nokikkain Unkarin veräjänvartijan Vayn kanssa, mutta laukaus suuntautui ohi maalista.

12. min: Kapteeni Koivu saa paikan laukaukseen, mutta Unkari-vahti Vay torjuu helposti.

10. min: Unkarit on aloittanut ottelun yllättävänkin terävästi. Molemmat joukkueet ovat tähän mennessä laukoneet viidesti päin maalia.

9. min: Barkov nousee vauhdikkaasti alueelle ja jättää kiekon Salmelalle, jonka laukaus ei onnistu täysin.

8. min: Unkarin Janos Vasin vuoro laukoa, mutta tällä kertaa Saroksella ei ole vaikeuksia.

6. min: Pyörälä antaa näppärän syötön Koskirannalle, joka pääsee jatkamaan, mutta Vay torjuu Unkarin maalilla.

6. min: Unkarin Garat kokeilee Saroksen torjuntavirettä. Leijonavahdilla ei ole vaikeuksia kopata kiekkoa.

6. min: Nyt se paikka tulee. Barkov tarjoilee toimistostaan maalin takaa Laineelle, mutta veto kilpistyy Unkarin maalivahtiin.

5. min: Ottelua on takana viisi minuuttia, mutta toistaiseksi Leijonat ei ole saanut luotua kunnon paikkoja.

4. min: Kivistö laukoo tulisesti viivalta, mutta unkarilaisvahti Adam Vay torjuu varmasti.