Mainos

LIVE hetki sitten: Puoluejohtajat MTV:n tentissä – kuka uskaltaa haastaa ja kenet?

1:55:00

Kenestä muodostuu taistelupareja? Ketkä haastavat Sipilän? Nämä ja paljon muuta selviää MTV:n ensimmäisessä vaalitentissä tänä iltana kello 20-22.

Suora lähetys nähdään MTV3-kanavalla sekä MTV.fi:ssä. Tentin tapahtumista sekä tunnelmia katsomosta raportoi Twitterissä toimittaja Marjaana Wikman

Ensimmäinen MTV:n seitsemästä tentistä nähdään tänään keskiviikkoiltana, jolloin kahdeksan puoluejohtajaa pääsee ääneen. MTV Uutisten politiikan toimittaja ja toinen illan juontajista Eeva Lehtimäki odottaa ennen kaikkea mielenkiintoista tenttiä.

– Eduskunta jäi aika sekavissa tunnelmissa vaalivapaille. Kävi selväksi, että päähallituspuolueiden välit ovat erittäin kireät. Varmasti paljon jännitettä ja asiaa on ilmassa.

Lehtimäen mukaan puheenjohtajatentissä tehdään peruskattaus siitä, mistä tulevissa eduskuntavaaleissa on kysymys. Aihetta syvennetään myöhemmissä tenteissä. Keskusta ja puheenjohtaja Juha Sipilä lähtevät ennakkosuosikkina vaaleihin, mutta kakkossijasta käydään tiukkaa vääntöä kokoomuksen, perussuomalaisten ja SDP:n välillä.

– Miten Alexander Stubb, Antti Rinne ja Timo Soini asemoituvat suhteessa Sipilään? On hauskaa nähdä, kuinka paljon he hakevat samanmielisyyttä, ja kuinka paljon he haastavat Sipilää. Miten Sipilä pärjää? Hän ei yleensä ole kovin hyvä näissä suurissa puheenjohtajatenteissä, Lehtimäki arvioi.

Taistelupariksi Lehtimäki listaa myös vasemmistoliiton Paavo Arhinmäen ja vihreiden Ville Niinistön.

– Heillä on lähes yhtä suuret kannatusluvut ja he tulevat taistelemaan myös osittain samoista äänistä.

Lehtimäen mukaan on mielenkiintoista nähdä, miten kristillisten Päivi Räsänen ja RKP:n Carl Haglund asemoituvat.

– Varmasti puhutaan ulkopolitiikasta, sillä se on Haglundilla vahva alue. Kun puhutaan sosiaali- ja terveyspuolesta, pääsee Räsänen loistamaan.

Lehtimäki nostaa näidenkin vaalien päätemaksi talouden. Hänen mukaansa nyt tarvitaan selkeänäköistä visiota siitä, miten tästä umpisolmusta selvitään. Riittääkö tähän edes neljä vuotta vai tarvitaanko parikin vaalikautta?

– Talouden perusluvut ovat sen verran huolestuttavia, että kovin kevyellä otteella puheenjohtajat eivät voi tuohon tenttiin tulla. Aika pahasti on hukattu neljä vuotta, piti tehdä rakenneuudistuksia ja saada velkaantuminen taittumaan. Näissä hallitus on aika pahasti epäonnistunut. Talous nousee vielä enemmän tapetille kuin neljä vuotta sitten.

Entäs toimittaja Lehtimäen oma tv-tenttilupaus?

– Pyrin tekemään parhaani ja katsotaan miten pitkälle se riittää. Ollaan jämäköitä, kuunnellaan, ollaan tasapuolisia, viedään keskeiset asiat eteenpäin. Toivottavasti saadaan napakkaa, tiukkaa keskustelua. Vähän huumoriakin saa olla, Lehtimäki luettelee.

Vaalit 2015: Kahdeksan puheenjohtajaa ke 18.3. klo 20.05 MTV3-kanavalla.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.