Mainos

Jerikon muuri, Elian vaunut – Miten syntyvät Soinin puheet ja miksi Miitta Sorvali jätti rippikoulun kesken

Mistä ja miten syntyvät ulkoministerin ja Perussuomalaisten puheenjohtajan, Timo Soinin puheet ja mistä laarista Soini vertauksiaan poimii ja miksi?

Kuka saa puhua ja kuka osaa puhua? Muun muassa näihin kysymyksiin etsittiin vastauksia Helsingin Kallion Kirkon Erilaisessa saarnaillassa.

Keskustelua veti Kallion seurakunnan kirkkoherra Teemu Laajasalo, jonka vieraina olivat ulkoministeri Timo Soini, näyttelijä Miitta Sorvali ja piispa Eero Huovinen.

Keskustelun vetäjä, Teemu Laajasalo kertoi keskustelun lähtökohdista ja vierasvalinnoista MTV Uutisille aamulla. Hän tietää, että Soinin saapuminen tilaisuuteen ei ollut Soinille itselleen ihan helppoa.

– Hän on sanonut kaksi kertaa plogissaan, että Kallion kirkkoon on pitkä matka tai että sinne ei ole ollut helppo tulla. On todella hienoa, että hän tulee, mutta kyllä minä aion kysyä, että miksi tänne niin hirveän pitkä matka on, Laajasalo sanoo.

Laajasalon mielestä Soini on käytännössä täysin muuttanut poliittisen puheen.

– Hän on monessa suhteessa retoriikan mestari ja häntä voisi ehkä painaa tänään vähän selkä seinää vasten myös näiden puheiden suhteen. Siellä on aika paljon Jerikon muuria, Sykarin kaivoa tai Elian vaunua, hyvin raamatullisiakin juttuja, että tulevatko ne jostain listasta vai mitä se on?

Näyttelijä Miitta Sorvali ja piispa Eero Huovinen saavat puolestaan selvittää mitä tapahtui, kun Sorvali jätti aikanaan rippileirin kesken. Kyseessä oli Eero Huovisen uran ensimmäinen rippileiri.

– Tänään selvitetään, että olivatko tulevan piispan puheet siinä vaiheessa vielä niin keskinkertaisia, että Miitan piti lähteä riparilta pois, vai mistä oli kyse?

Keskusteluun voi osallistua myös twitterissä #saarnailta 

– Aion nostaa kysymyksiä keskustelijoille myös Twitteristä, eli laittakaa kysymyksiä tulemaan aihetunnuksella saarnailta, Laajasalo jatkaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.