Mainos

Live hetki sitten: Eduskunta ideoi normien purkamista

Eduskunta ryhtyy tänään norminpurkutalkoisiin täysistunnossa, jonka aluksi kuullaan pääministeri Juha Sipilän (kesk.) ilmoitus aiheesta.

Normien purku ja sääntelyn keventäminen on kirjattu hallitusohjelmaan. Aikeena on perata säädökset, jotka eniten haittaavat kansalaisten arkea, yritystoimintaa, maataloutta, investointeja, rakentamista ja vapaaehtoistoimintaa.

Pääministerin ilmoituksen jälkeen eduskunnalle on varattu runsaasti aikaa keskusteluun. Odotettavissa on esimerkkejä turhista säädöksistä, kummallisista toimintatavoista ja liiallisesta holhouksesta.

Täysistuntoa ja keskustelua voi seurata suorana MTV Uutisten nettisivuilla kello 14 alkaen.

Norminpurkutalkoisin on esitetty esimerkkejä jo viime syksystä alkaen. On ehdotettu muun muassa koiraverosta luopumista, ravintoloille vapaita aukioloaikoja, joustoa kauppojen aukioloaikoihin, maataloustukien ja -lupien saamista yhdeltä luukulta, marjojen myynnin sallimista litran mitalla marjatiloilla, viranomaisten keskinäisen valitusoikeuden rajoittamista, kaikille oikeutta verkkotunnuksiin, tähtisadetikkujen 18-vuoden ikärajan poistamista ja niin edelleen.

Hallitusohjelman mukaan kansalaisia ja yritystoimintaa haittaavia alempiasteisia normeja, määräyksiä ja ohjeita aletaan purkaa välittömästi ja lupa- ja valitusprosesseja tehdään sujuvammiksi. Tavoitteena on paitsi arjen yksinkertaistaminen myös säästöjen saaminen byrokratiaa vähentämällä.


 

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.