Fortumin toimitusjohtaja Pekka Lundmark siirtyy Nokian johtoon haastavaan aikaan – "En odota helpompaa työtä kuin mikä minulla oli Fortumilla"

Nokia yllätti vaihtamalla toimitusjohtajansa Fortumin Lundmarkiin – koko lähetys Nokian tiedotustilaisuudesta 31:05

Fortumin toimitusjohtaja Pekka Lundmark siirtyy Nokian toimitusjohtajaksi syyskuun alusta. Rajeev Suri tulee jättämään tehtävänsä toimittuaan Nokian ja Nokia Siemens Networksin toimitusjohtajana yli kymmenen vuotta.

Nokian tiedotustilaisuus aiheesta on käynnissä. MTV Uutiset seuraa tiedotustilaisuutta ja suora lähetys tiedotustilaisuudesta tulee nähtäville tähän artikkeliin.

Tiedotustilaisuudessa ovat paikalla Nokian hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa, Nokian hallituksen tuleva puheenjohtaja Sari Baldauf, Nokian entinen toimitusjohtaja Rajeev Suri ja Nokian tuleva toimitusjohtaja Pekka Lundmark.

11.30: Lundmark: On liian aikaista kommentoida Nokian strategiaa.

11.29: Siilasmaa: Meillä on ollut vahva vuosineljännes, vaikka myös haasteita on ollut ja olen varma, että ensi vuodesta tulee vielä parempi. 

11.28: Suri: 5G on täysin uusi alusta ja siirtyminen siihen vaikuttaa lukuisiin muihinkin alustoihin.

11.28: Suri: Uskomme, että tästä tulee parempi vuosi kuin viime vuosi ja että meidän tuoteportfoliomme avaa uusia mahdollisuuksia.

11.25: Baldauf sanoo, että lähtökohtaisesti ei ollut itsestäänselvää, että Surin seuraaja olisi suomalainen. "Nokia on aidosti globaali yritys. Tässä ei ole kyse kansallaisuudesta", sanoo Baldauf.

11.24: Lundmark jättää Fortumin juuri Uniper-investoinnin aikoihin. Lundmark vakuuttaa tähän liittyen, että ei etsi helpompaa työtä kuin mikä hänellä oli Fortumilla. 

11.22: Suri: Jatkan lähtöni jälkeen neuvonantajana Nokialle jonkin aikaa.

11.21: Suri: Jatkan Nokian toimitusjohtajana elokuun loppuun. 

11.20: Suri: Yli 10 vuoden jälkeen on oikea aika siirtyä pois Nokian toimitusjohtajan paikalta.

11.18: Lundmark: Nokia on oikea paikka minulle arvojensa ja innovatiivisuutensa vuoksi. 

11.17: Lundmark: Haluan varmistaa, että Nokia pystyy jatkossakin vastaamaan haasteisiin.

11.15: Lundmark: Nokia, josta lähdin, ei ole sama Nokia, johon palaan, eikä ainakaan sama Nokia, joka siitä vielä tulee.

11.14: Baldauf: Kundmarkilla on kokemusta sekä Yhdysvalloista että Kiinasta, jotka ovat suuria markkinoita Nokialle. 

11.12: Baldauf: Lundmarkilla on paljon meriittejä aiemmista työtehtävistään ja hän täyttää Nokian vaatimukset harvinaisen hyvin.

11.12: Baldauf: Suri voi olla ylpeä saavutuksistaan.

11.11: Baldauf: On Surin ansiota, että Nokia on niin suuri peluri 5G-kentällä.

11.10: Siilasmaa painottaa, että Surilla on koko yhtiön arvostus. 

11.10: Siilasmaa: Suri on rakentanut Lundmarkille hyvän pohjan, josta jatkaa. 

11.09: Siilasmaa ja Baldauf ovat hoitaneet toimitusjohtajan vaihtoa yhteistyössä.

11.08: Siilasmaa tunti Pekka Lundmarkin entuudestaan ja Lundmarkilla on täysi luottamus. Siilasmaa uskoo, että toimituisjohtajan vaihto sujuu saumoitta.

11.06: Siilasmaa: Rajeev Suri kertoi jokin aika sitten, että aikoo astua sivuun. Sen jälkeen vaihtoehtoja toimitusjohtajaksi on etsitty ympäri maailman.

Lue myös:

    Uusimmat