Litja odottaa vielä Jussi-patsaitaan – ”En tiedä, katsoiko hän gaalaa”

Jussi-gaalassa hurmannut näyttelijäkonkari Antti Litjan pojanpoika Leo kertoo toimittavansa Jussi-patsaat vaarilleen pian.

Sunnuntaina 1. helmikuuta juhlitussa Jussi-gaalassa huomio kiinnittyi erityisesti näyttelijä Antti Litjaan ja hänen puolestaan palkinnot pokanneeseen Leo Litjaan. Konkarinäyttelijän pojanpoika nousi kahdesti lavalle pitämään puheen Jussi-palkitun isoisänsä puolesta.

MTV.fi tavoitti gaalahumusta arkeen palanneen Leon maanantai-iltana.

– Aika epätodelliselta tuntuu vieläkin, olihan se uskomatonta. Se oli minulle kokemus, joka tapahtuu vain kerran elämässä, joten sitä pitää hieman sulatella vielä, MTV.fin puhelimitse tavoittama Leo juttelee.

Leo Litjan sujuva esiintyminen täydelle gaalasalille ei jäänyt huomaamatta myöskään alan ammattilaisilta. Nuorempaa Litjaa kehuttiin vuolaasti myös Huomenta Suomessa maanantaiaamuna.

– Olen saanut tosi hyvää palautetta, ja olen yllättynyt palautteen määrästä. Minähän olin siellä viestin välittäjänä, eikä minulla ole aiempaa esiintymiskokemusta, Leo sanoo.

Antti-vaari odottaa vielä Jussejaan

Gaalatunnelmaa lämpimäksi kehuva Leo jutteli illan aikana lukuisten elokuva-ammattilaisten kanssa. Nimistä Leo mainitsee erityisesti ohjaaja Dome Karukosken ja kirjailija Tuomas Kyrön, joiden läheisyydessä hän istui gaalan ajan.

Vaikka hyvää palautetta onkin tullut roppakaupalla, Leo ei vielä tiedä, mitä mieltä Antti-vaari on hänen esiintymisestään Jussi-lavalla.

– En ole varma, onko hän katsonut lähetyksen. Luulisin, että on.

– Yritän päästä juttelemaan hänen kanssaan tällä viikolla, Leo kertoo.

Antti Litja ei päässyt Jussi-gaalaan terveydentilansa vuoksi. Hän toipuu parhaillaan syksyllä sairastamastaan aivoinfarktista. Litja sai gaalassa kaksi Jussia: parhaasta miespääosasta elokuvassa Mielensäpahoittaja ja Betoni-Jussin elämäntyöstään näyttelijänä.

Jussi-patsaat odottelevat vielä pääsyä oikealle omistajalleen.

– Palkinnot ovat vielä täällä meillä. Odottavat, kunnes mennään viemään ne vaarille, Leo kertoo.

Leon mukaan perhe ei aio muistaa ansioitunutta isoisää sen kummemmin.

– Emme ole suunnitelleet järjestävämme juhlia. Olemme aika vaatimaton perhe, näyttelijäkonkarin pojanpoika toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat