Mainos

Listoilla lisäarvoa

Sisustusvinkki – seinään ryhtiä listoista valmistetuilla kehyksillä!

Vaikka listoja käytetäänkin yleensä viimeistelyyn, niillä voi tehdä paljon muutakin. Sisustusvinkkinä näytämme, kuinka niistä voi tehdä valmiiksi tapetoituun seinään kehyksiä. Asukas oli valinnut kahta erilaista, vaaleaa listaa: leveämpi oli yksinkertainen ja rauhallinen ja se asennettiin jakamaan seinä vaakasuunnassa; kapeammasta, koristeellisesta puolestaan tehtiin itse kehykset.

Kehysten paikat oli merkitty valmiiksi kahdella listojen leveyden mukaisesti eri levyisellä, kevyesti seinään painellulla maalarinteipillä. Ennen listojen kiinnittämistä paikat mitattiin vielä kertaalleen ja tarkastettiin vaaka- ja pystysuoruudet lasermitalla. Perinteinen vatupassi sopii yhtä hyvin, se on vain hiukan hitaampi käyttää. Kehysten yläreunat sijoitettiin samaan linjaan oviaukkojen yläreunan kanssa.

Kyseessä oli kiviseinä, mutta näin pienten ja kevyiden kiinnitysten vuoksi ei kannattanut porata siihen tulppia. Huomattavasti helpommalla päästiin käyttämällä kunnollista, vahvaa asennusliimaa. Liimaksi kannattaa valita sellainen, jonka alkutarttuvuus on hyvä: liimattava kappale tarttuu painettaessa heti paikalleen eikä valu väärään asentoon ennen liiman kuivumista.

Huoneen ilme muuttui kertaheitolla arvokkaammaksi. Tänne valittiin vaaleat listat, mutta valmiiksi käsiteltyjä Wisa Pro -listoja löytyy mitä moninaisimmissa väreissä ja sävyissä – ja jos ei sattuisi löytymään, niitä saa puuvalmiina, jolloin jokainen voi itse sävyttää ne haluamallaan tavalla. Puutavaraliikkeestä löytyy runsaasti esitteitä niin väreistä kuin listojen profiileistakin.

Lisätietoja:

Listat:

(JKA 7.3.2008)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.