Mainos

Lisälämmöneriste

Jos levytän huoneeni uudestaan Gyprocilla vanhojen levyjen päälle, niin riittääkö 50 mm villa eristeeksi vai tarvitaanko 100 mm?

Lisälämmöneristeen riittäminen riippuu siitä, minkälainen on seinän entinen lämmöneristyskyky, ja toisaalta kuinka hyväksi sen haluaa parantaa. Kokeiden ja laskelmien mukaan n. 250 mm - 300 mm paksu eristekerros seinissä olisi energiataloudellisesti järkevintä. Se miten järkevää se sinun tapauksessasi on, riippuu siitä kuinka hyvin talosi on ylipäätään lämmöneristetty.

Nuo mainitut seinien eristepaksuudet vaativat yläpohjaan 400 mm - 500 mm eristepaksuutta, superlaseja ikkunoiksi ja LTO:lla varustettua ilmanvaihtoa. Se mikä kannattaa, riippuu siitä mitä haluat. Muista kuitenkin se, että jos seinärakenteesi sisällä on höyrynsulkumuovi, se ei saa jäädä yli 1/3 koko seinän lämmöneristyskyvyn kylmemmälle puolelle. Siis, jos koko eristepaksuus on 175 mm, ei muovi saa olla kuin enintään 50 mm syvällä sisäverhouslevyn takana. Rakennuksen ulkonurkat muodostavat jo tässäkin ongelmakohdan kosteuden mahdollisen tiivistymisen kannalta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.