Mainos

Lisää vettä tabletmyllyyn - Tässä on Googlen oma taulutietokone

Hakukonejätti Google on julkistanut oman täsmäaseensa Applen suosittua iPad-tabletkonetta vastaan. Laite julkistettiin Google I/O -tapahtumassa San Franciscossa.

Googlen ensimmäinen oma tablet on nimeltään Nexus 7 ja se tulee myyntiin heinäkuun puolivälissä, kertoo uutistoimisto Reuters teknologiasivuillaan.

Nexus 7 on tehty yhteistyössä taiwanilaisen Asuksen kanssa. Siinä on mm. 7-tuumainen näyttö 1280 x 800 resoluutiolla. Kooltaan laite on samankaltainen -laitteen kanssa.

Nexus-tabletissa on käytössä Androidin uusi 4.1 "Jelly Bean" -käyttöjärjestelmäversio. Jelly Beanin kerrotaan olevan aiempaa nopeampi käyttää. Uudesta ohjelmistosta kerrotaan löytyvän mm. äänihakutoiminto.

Laitteen nettiselaimena on käytössä Googlen Chrome-selain.

Puhtia laitteelle tarjoaa neliytiminen Nvidia Tegra 3 -prosessori.

Googlen mukaan sen uutuuslaitteen akun varassa voi katsoa 8 tuntia HD-videoita tai surffailla verkossa kymmenen tuntia.

Alkuvaiheessa Nexus 7 tulee myyntiin ainoastaan Googlen Play -onlinekaupan kautta 199 dollarin hintaan.

- Nexus 7 on ihanteellinen laite kirjojen lukemiseen. Sen muoto ja paino ovat juuri kohdillaan, toteaa Googlen Android-vastaava Chris Yerga.

Analyytikkojen mukaan Googlen on nyt tärkeä saada kehitettyä kuluttajien käyttöön lisää nimenomaan tabletkäyttöön suunnattuja sovelluksia.

- Jos käyttäjälle ei ole tarjolla vahvaa sovellusarsenaalia, niin laite on vain pala lasia, joka tekee saman kuin puhelinkin, mutta vain laajemmalla näytöllä, toteaa Gartner Researchin analyytikko Carolina Milanesi.

Google sai itselleen valmiudet itsenäiseen laitetuotantoon yhtiön hankittua älypuhelinvalmistaja Motorola Mobilityn omistukseensa. Motorola kuitenkin lähinnä loisti poissaolollaan Google I/O -tapahtuman laite-esittelyissä.

Kuhina on nyt kovaa tabletmarkkinoilla. Microsoft esitteli juuri hiljattain Windows-pohjaisen Surface-tablettinsa ja myös Nokialta on odotettu tabletuutisia.

Myös muita julkistuksia

Googlen esittelytapahtumassa esiteltiin myös Google Glass -älylaseja, joiden avulla käyttäjä voi katsoa livestreameja sekä tehdä nauhoituksia ja muita tiedonkäsittelyyn liittyviä tehtäviä. Laite tulee kehittäjien saataville Yhdysvalloissa ensi vuoden alkupuolella 1500 dollarin hintaan.

Ensimmäisen kerran keväällä.

Lisäksi Google esitteli Nexus Q-laitteen, jonka avulla käyttäjät voivat streamata sisältöjä Android-laitteistaan suoraan television ruudulle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.