Lisää lunta tupaan! Suomea lähestyy sankka pyry – pakkasista huolimatta Pekka Pouta ei lupaa parannusta jäätilanteeseen

2:41
Katso videolta tarkemmin, miltä sää ja jäätilanne näyttävät tällä hetkellä!

Suomea lähestyy sankka lumipyry. Meteorologi Pekka Poudan mukaan pyry alkaa torstain vastaisena yönä.

– Seuraava annos lunta on tulossa ja se on kunnon pyry.

Poudan mukaan keskiviikkoiltana lunta voi jo tulla hieman, mutta pyry äityy pahaksi torstain vastaisena yönä. Torstaina iltapäivällä Länsi- ja Etelä-Suomessa on luvassa "todella sankkaa pyryä".

Etelään ja länteen satava lumi on painavaa ja märkää.

– Lämpötila kohoaa jopa plussalle, viimeiset sateet tulevat vetenä.

Etelässä hanki kohoaa Poudan mukaan noin kymmenen sentin korkuiseksi, kun taas maan keskiosaan luvassa on jopa yli 20 sentin hanki myöhemmin viikolla. Sateen siirtyessä pohjoisen suuntaan, se muuttuu kuivaksi pöliseväksi pakkaslumeksi.

– Jos yksikään kuplahalli on siinä kunnossa, että siellä on lumet ottamatta pois katolta, niin nyt aika nopsaan, Pouta letkauttaa viitaten muun muassa Espoon, Helsingin ja Turun kuplahallien kattojen romahduksiin.

Jäät ovat edelleen heikkoja

Suomessa jäätilanteet mitataan kymmenen päivän välein. Pouta näyttää ylhäällä olevalla videolla yhdeksän päivää vanhaa karttaa. Monia kohtia koristaa viiva.

– Ennen pyryä monessa paikassa Suomea jää oli niin heikkoa, että sitä ei voitu edes mitata, Pouta avaa kartalla näkyviä merkkejä.

Pohjoisessa on lukuisia heikon jään alueita. Pohjois-Suomeen on luvassa paksua lämmittävää lunta, joka ei Poudan mukaan paranna jäätilannetta.

– Ei jää jatkossakaan tänä talvena tule paksuuntumaan kaikkialla, vaikka tulee ihan kunnon talvi. Tämä on todella paha talvi jäille.

MTV Uutisten toimittaja testasi, miten jäistä pelastaudutaan oikeaoppisesti:

5:28

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja