Lipstikalla maustettu lammassoppa

800 g-1 kg lammasta, selkää, lapaa tai rintaa3 l vettä suolaa3 sipulia3 porkkanaalantunpalanen6-7 perunaa12 pippuria (vastajauhettua, mustaa tai valkoista)1 tl kuivaa lipstikkaa1 tl timjamia2 dl purjopalojavähän rosmariiniäpersiljasilppua

Laita puhdistettu liha kattilaan ja lisää vähän suolaa. Kiehauta, poista vaahto reikäkauhalla tarkkaan. Lisää joukkoon kokonaiset sipulit ja mausteet. Anna kiehua reilun tunnin verran. Lisää pienennetyt porkkanat ja lantunpalat, keitä varttitunti. Kun liha alkaa tuntua kypsältä, ota pois kattilasta ja paloittele se suupaloiksi. Lisää kuoritut, pilkotut perunat soppaan ja keitä kypsiksi. Lisää lihat ja persiljasilppu kattilaan.

Ohje: Arktiset Aromit ry:n järjestämän Yrttiruokakilpailun "Juomat ja keitot" -sarjan kunniamaininnan saanut Irja Forsman, Myrskylä.

(MTV3-Finfood)

Lue myös:

    Uusimmat