Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Lipstikalla maustettu lammassoppa

Kasvispitoinen lammaspata
Kasvispitoinen lammaspataCopyright MTV Oy 2002
Julkaistu 04.07.2003 13:58

800 g-1 kg lammasta, selkää, lapaa tai rintaa3 l vettä suolaa3 sipulia3 porkkanaalantunpalanen6-7 perunaa12 pippuria (vastajauhettua, mustaa tai valkoista)1 tl kuivaa lipstikkaa1 tl timjamia2 dl purjopalojavähän rosmariiniäpersiljasilppua

Laita puhdistettu liha kattilaan ja lisää vähän suolaa. Kiehauta, poista vaahto reikäkauhalla tarkkaan. Lisää joukkoon kokonaiset sipulit ja mausteet. Anna kiehua reilun tunnin verran. Lisää pienennetyt porkkanat ja lantunpalat, keitä varttitunti. Kun liha alkaa tuntua kypsältä, ota pois kattilasta ja paloittele se suupaloiksi. Lisää kuoritut, pilkotut perunat soppaan ja keitä kypsiksi. Lisää lihat ja persiljasilppu kattilaan.

Ohje: Arktiset Aromit ry:n järjestämän Yrttiruokakilpailun "Juomat ja keitot" -sarjan kunniamaininnan saanut Irja Forsman, Myrskylä.

(MTV3-Finfood)

Lisää aiheesta:

Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroon
Yleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"
Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättää
Tekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"
Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."
Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen19:08
    Silmäsairaudet

    Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroon

  • Eilen18:15
    Kuohuviini

    Yleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"

  • Eilen17:15
    Juomat

    Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättää

  • Eilen14:32
    Joulu

    Tekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"

  • Eilen11:59
    Liikenneturvallisuus

    Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."