Lintuinfluenssan leviämisen estovyöhyke lakkautetaan

Turkistiloilla taudin torjuntatoimenpiteet jatkuvat edelleen.

Lintuinfluenssan tartuntavyöhyke lakkautetaan tänään. Samalla puretaan vyöhykkeellä voimassa olleet tautisuojausmääräykset, kertoo Ruokavirasto.

Tartuntavyöhyke perustettiin kesällä lintuinfluenssan leviämisen estämiseksi, mutta enää sille ei Ruokaviraston arvion mukaan ole tarvetta.

Lakkauttamista puoltaa Ruokaviraston mukaan luonnonlintujen tautitilanteen laantuminen sekä se, että luonnonvaraisten lintujen lukumäärä on syysmuuton myötä merkittävästi vähentynyt. Myös lintuinfluenssan asiantuntijaryhmä on suositellut tartuntavyöhykkeen lakkauttamista.

Lintuinfluenssaepidemian alettua luonnonvaraisissa linnuissa on varmistettu Ruokaviraston mukaan kaikkiaan 33 tartuntatapausta. Lisäksi tautia on löytynyt 31 turkistarhalta.

Turkistiloilla taudin torjuntatoimenpiteet jatkuvat edelleen. Ruokavirasto on määrännyt kaikki minkit, ketut ja supikoirat lopetettavaksi niillä turkistarhoilla, joilla on todettu lintuinfluenssaa.

Ruokavirasto perusti heinäkuussa eläintautilain nojalla lintuinfluenssan torjumisen tartuntavyöhykkeen, jota laajennettiin myöhemmin. Tartuntavyöhyke on kattanut Varsinais-Suomen, Satakunnan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan ja Päijät-Hämeen maakunnat.

Lue myös:

    Uusimmat