Lintua kivellä 7.6.2000

toimittaja Sonja Blåberg
Vieraana Jaakko Kolmonen kertomassa juuri ilmestyneestä Suomen, Karjalan ja Petsamon riistaruoka-kirjasta, joka on syntynyt riistaruokaprojektin tuloksena. Eri maakuntien alueella on tehty viihtyvät erilaiset riistaeläimet, ja niistä on kautta aikojen tehty pitäjäkohtaisia ruokia. Kirjasta on tehty myös englannin kielen versio.


Leikkaa lintu luuttomaksi viiltämällä rintalastan molemmin puolin lihat irti. Leikkaa lintusaksilla rintalastan korkea osa pois. Seuraa puukolla linnun kylkiluita. Leikkaa siiventyngät ja kintut irti nivelistä ja pyri pitämään selkänahka ehjänä. Näin saat linnusta laatan, jossa on vain kintuissa ja siiventyngissä luut.

Lintu kypsennetään kuumennetulla kivellä. Rasvaa on riittävästi paistamiseen linnun nahassa ja mausteita linnun lihassa. Linnun paistoaika luineen on koon mukaan 20-40 minuuttia. Luuton lintu kypsyy 15-30 minuutissa.
Linnun seuraksi Jaakko suosittelee höyrytettyjä vihanneksia.

Lue myös:

    Uusimmat