Linnut, kilpikonnat ja kengurut liikkeellä – Luonto valtaa alaa koronan tyhjentämissä kaupungeissa

Luonto on vallannut alaa koronaviruksen hiljentämissä kaupungeissa eri puolilla maailmaa. Linnut, kilpikonnat ja monet muut eläimet ovat uskaltautuneet liikkumaan sellaisille alueille, missä niitä ei tavallisesti näe. Saasteiden vähenemisen myötä myös ilma ja vesistöt ovat aiempaa puhtaampia ja näkyvyys entistä parempi.

Merinahkakilpikonnat ovat saaneet ennätysmäärän poikasia Thaimaassa. Poikaset ovat saaneet kuoriutua rauhassa rannoilla, joilta turistit ovat kaikonneet.Australian Adelaidessa kenguru sai pomppia rauhassa keskellä kaupunkia. Lontoossa peurat ovat uskaltautuneet aivan asutuksen lähelle.

– Tyttäreni ajattelee, että joulupukki on lähettänyt tänne poroja, koska meidät on eristetty. Niiden avulla joulupukki voi pitää meitä silmällä ja varmistaa, että kaikki ovat turvassa, sanoo Christina Ellis, joka on saapunut tyttärensä kanssa ihailemaan peuroja. 

Linnut uskaltautuvat kaupunkeihin

Libanonissa Bekaan laaksossa on nähty harvinaisia lintulajeja, joita ei ennen ole alueella liikkunut. 

– Olemme nähneet useita lintulajeja nyt ensimmäistä kertaa. En tiedä miksi. Ehkä ne ovat nyt pelottomampia, koska kukaan ei ammu niitä eikä ole ihmisten, liikenteen ja lentokoneiden melua. En tiedä, mitä luonnossa tapahtuu, mutta toivottavasti hyviä asioita, toteaa lintuharrastaja Ezzat Taha.

Ilma on kirkastunut monessa kaupungissa

Saasteiden väheneminen on puhdistanut ilmaa kaupungeissa, esimerkiksi Ateenassa. 

– Olemme saaneet merkittävän opetuksen: Voimme saavuttaa puhtaamman ympäristön. Näinä päivinä voimme nähdä, miltä se näyttää. Toivomme kuitenkin, että voisimme säilyttää puhtaan ympäristön ilman koronavirusta ja muita kriisejä, tiivistää ilmastoasiantuntija Christos Zerefos.

Kirkasta on nyt myös Kiinan muurilla, Pariisin keskustassa ja Intian miljoonakaupungeissa.

Lue myös:

    Uusimmat