Mainos

Linnanmäki ja monet huvipuistot auki ensi perjantaina – Meteorologi: Sääennusteessa riskitekijöitä

Kunnon kevätsää vielä antaa odottaa itseään, mutta tulevan kesän riennot alkavat ajallaan huvipuistoissa.

Helsingissä Linnanmäki avaa huvipuiston portit ensi perjantaina. Tampereella Särkänniemen huvilaitteisiin pääsee hurvittelemaan ensi lauantaista alkaen. Samana päivänä alkaa myös Etelä-Pohjanmaalla Härmässä sijaitsevan PowerParkin kausi.

Forecan päivystävä meteorologi Kristian Roine kertoo, että etelässä avajaisia vietetään mahdollisesti aurinkoisessa poutasäässä. Sateiden mahdollisuus kuitenkin on.

– Loppuviikon kuluessa sään pitäisi muuttua poutaiseksi ja aurinkoiseksi. Myös lämpötilat ovat vähän noususuunnassa. Viikonlopun kannalta ennusteissa on kuitenkin riskitekijöitä.

– Perjantain ja lauantain aikana Suomen kaakkoispuolelta kulkee matalapaine, eikä tällä hetkellä ole täyttä varmuutta, osuvatko sen sateet maan etelä- ja itäosiin. Se voi nimittäin kääntää koko viikonlopun sääennusteen päälaelleen. 

Vaikka sadealue rantautuisikin Suomeen, Roineen mukaan on epätodennäköistä että se ulottuisi Vaasan pohjoispuolelle.

Sunnuntaiksi matalapainealueen pitäisi siirtyä Suomen yltä Venäjälle. Roine ennustaakin varovaisesti, että vappua saatetaan viettää mukavassa auringonpaisteessa. Lämpötilat pysyvät kuitenkin edelleen maltillisina.

– Lämpötilat kohoavat joka puolella Etelä- ja Keski-Suomessa yli 10 asteeseen. Kaikkien aikojen vappuennätyksiä ei kuitenkaan hätyytellä. Maksimilukemaksi voisi ennustaa 15 astetta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.