Mainos

Linnan juhlien skandaalit: Lue traagiset, hurjat ja hauskat jutut!

Vaikka tasavallan presidentin emännöimä ja isännöimä itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto on yksi Suomen arvostetuimpia juhlia, sielläkin sattuu ja tapahtuu.

Vuonna 2010 toimittaja Umayaa Abu-Hanna rikkoi etikettiä ojentaessaan kättelyn yhteydessä presidentti Tarja Haloselle kirjeen. Abu-Hanna kertoi myöhemmin, että lappunen oli kirje hänen Reema-tyttäreltä, joka oli loukkaantunut siitä, ettei presidentti kutsunut häntä Linnan juhliin. Abu-Hannan mukaan kirjeessä luki, että tytär ei kutsu presidenttiä omiin juhliinsa. Koko tapausta pidettiin räikeänä etikettivirheenä.

Hjalliksen ja Merikukan kuhertelu ärsytti

Liikemies Hjallis Harkimo vaihtoi vuonna vuonna 2003 naista "lennossa": avioerohakemus Leena Harkimon kanssa jätettiin kun miehen ja Merikukka Forsiuksen suhde oli tullut jo julkisuuteen. Leenan ja Hjalliksen ero koitti syksyllä 2003 ja siksi useat pitivätkin sopimattomana nuoren parin kuhertelua juhlissa Leena Harkimon ollessa myös paikalla. Hjallis ja Merikukka kihlautuivat tammikuussa 2004, menivät naimisiin kesällä 2004 ja erosivat toukokuussa 2005.

Paparazzi sai kuulla kunniansa

Paparazzi sai kuulla kunniansa

Rallikuski Tommi Mäkinen kimpaantui toden teolla vuoden 1999 Linnan jatkoilla, kun Alibi-lehden nykyinen päätoimittaja Mika Lahtonen oli Kalastajatorpan pihalla paparazzaamassa tähtiä. Neljän aikaan aamuyöstä mies ryntäsi kuvaajan kimppuun ja tunkeutui jopa tämän autoon. Poliisien saapuminen paikalle sekä Tommin Elisa-vaimon rauhoittelu sai viimein miehen jälleen tyyntymään.

Haukkui vaimoa seksittömäksi

Kirjailija Panu Rajalan sanomisista tuli kohu vuonna 2003, kun hän kirjoitti blogiinsa vaimonsa laulaja Katri-Helena Kalajaojan Linnan juhlien asun olleen seksitön. Tähti oli itse suunnitellut asunsa. Pari erosi myöhemmin, ja Rajala myös lopetti hetkeksi bloginsa päivittämisen kohun vuoksi.

Kunnon ripitys

Kansanedustaja Kirsi Piha ei säästellyt sanojaan törmätessään europarlamentaarikko Lasse Lehtiseen vuoden 1995 juhlissa. Lasse oli vihjaillut Kirsillä ja Sauli Niinistöllä olevan suhde ja Kirsi oli asiasta täysin vastakkaista mieltä.

Frakki pesuammeeseen

Vuonna 1995 pääministeri Paavo Lipponen ei yllättäen saapunut Linnan juhliin. Virallinen selitys oli sairastuminen, mutta Linnassa juoruttiin, että avioeroprosessista johtunut riita Aila-Marja-vaimon kanssa oli johtanut siihen, että vaimo oli heittänyt Lipposen frakin pesuammeeseen!

Ohjattiiin ulos Linnasta heti kättelyssä

Runoilija Arto Melleri saapui elämänkumppaninsa Nadja Pyykön kanssa juhliin vuonna 1992. Mies oli niin tuiskeessa kätellessään presidentti Mauno Koivistoa, että hänet ohjattiin heti ulos takaoven kautta.

Riehui linnassa

Näyttelijä-ohjaaja Kari Väänänen sai porttikiellon presidentinlinnaan vuonna 1983 riehumisensa vuoksi. Humalassa toikkaroinut mies ja hänen silloinen puolisonsa Sanna Fransman lensivät komeasti ulos Linnasta linnanvoudin toimesta.

– Ulosheiton jälkeen otettiin taksi ja lähdettiin laulajamaan bluesia ravintola Kaisaniemeen, Kari on muistellut tapausta.

Vuonna 2007 mies saapui Linnaan puolisonsa Terhin kanssa ja käyttäytyi juhlan arvon mukaisesti.

Tervo tuli kättelemään

Kirjailija Jari Tervo toimi Ilta-Sanomien toimittajana 1980-luvulla ja aiheutti skandaalin vuonna 1984, kun hän toimittajana lyöttäytyi kättelyjoukon jatkoksi ja meni paiskaamaan presidentti Mauno Koiviston kättä.

Hjallis talloi vaimon asua

Leena Harkimo edusti raskaana ollessaan vuonna 2000 Jukka Rintalan upeassa iltapuvussa. Kättelyjonossa Leenan tuolloinen aviomies Hjallis Harkimo astui puvun laahuksen päälle, kaiken kansan tietenkin katsoessa mokaa suorassa lähetyksessä.

Romanssihuhuja

MTV:n juontajana vuonna 1995 toiminut nykyinen kansanedustaja Maria Guzenina sai kutsun presidentti Martti Ahtisaaren Marko-pojan myötävaikutuksella. Juhlien jatkoille Kappeliin Marko ja Maria lähtivätkin yhdessä, ja seuraavana aamuna romanssista uutisoitiin Ruotsia myöden.

Ilman kutsuttua linnassa

Mr. Lordin eli Tomi Putaansuun vaimo Johanna Askola-Putaansuu aiheutti skandaalin saapuessaan Linnaan ilman aviomiestään vuonna 2006. Etiketin mukaan juhliin ei voi saapua ilman varsinaisen kutsun saanutta ihmistä. Johannan seurana koko illan kulki airut.

Nipplegate

Laulaja Jonna Tervomaan Pariisista ostama iltapuku sai aikaan nipplegateksi kutsutun nännikohun vuonna 2004, kun iltapäivälehdet ruotivat viikon verran tähden nännien näkymistä ohuen satiinikankaan läpi.

Kravatista hikinauha

Muusikko Juice Leskinen aiheutti pahennusta Linnassa vuonna 1986 rempaistessaan kravattinsa hikinauhaksi otsalleen.

Kompurointia

Vuonna 2004 kansanedustaja Kimmo Sasi oli juhlatuulella jatkoilla ravintola Teatterissa. Tuolloin mies poistui aamuyön pikkutunteina ravintolasta sepalus auki ja kaatua mätkähti ravintolan portaikossa komeasti.

Rakkausriita

Vuonna 1995 Jani Sievinen toi Linnaan tuolloisen tyttöystävänsä, malli Susanna Kedon. Jatkoilla Hesperian yökerhossa pari ajautui rajuun riitaan, ja vaati muutaman tunnin selvittelyn, ennen kuin pari poistui yhdessä hymyssä suin ravintolasta kotiin.

Ambulanssilla sairaalaan

Linnan juhlat sai vuonna 2009 dramaattisen lopun, kun kenkätehtailija Pertti Palmroth sai kohtauksen itsenäisyyspäivän vastaanotolla. Hänen sydämensä pysähtyi ja mies vietiin ambulanssilla sairaalaan. 78-vuotias Palmroth toipuui kuitenkin nopeasti traagisesta tilanteesta ja pääsi jo päivä myöhemmin kotiin sairaalasta.

Arajärvi vilkutteli

Tasavallan presidentin puoliso Pentti Arajärvi sai hellää huolehtimista vaimoltaan, tasavallan presidentti Tarja Haloselta, joka viimeisteli miehensä frakin istuvuuden ennen kättelyn alkamista vuonna 2009. Arajärvi veti tilanteen täydelliseksi leikiksi ja alkoi vilkutella innoissaan tv-yleisölle.

Kadetti pyörtyi rivissä

Vuonna 2009 kättelyn aikana yksi rivissä seisoneista kadeteista pyörtyi. Valkoiseksi valahtanut mies kannettiin sivuun, vain miekka jäi lattialle.

Vääriä seuralaisia

Ystävänsä, sanoittaja Juha VainionPirkko-lesken mukaansa vuoden 2003 juhliin napannut kansanedustaja Antero Kekkonen teki asiassa suuren etikettivirheen, sillä avec-kutsu on tarkoitettu ainoastaan seurusteleville pareille, kihloissa oleville, avo- tai avioliitossa asuville. Pari ei seurustellut, vaan Kekkkonen ei halunnut vain näyttäytyä yksin juhlissa.

Kekkonen ei kuitenkaan ole ainoa virheeseen haksahtanut julkkis: The Rasmus -yhtyeen Lauri Ylönen toi aikoinaan linnaan ystävänsä Siiri Nordinin.

MTV3 Helmi/Heli Ruotsalainen

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.