Lindströmin pihvit, makaronia ja puolukkasalsaa

Lindströmin pihvit (4 annosta)

  • 400 g naudan jauhelihaa
  • 1dl vedessä turvotettuja korppujauhoja
  • 1 sipuli
  • 1 dl maustekurkkukuutioita
  • 1 dl etikkapunajuurikuutioita
  • 1 rkl kapriksia
  • 1 muna
  • suolaa
  • mustapippuria
  • tilkka öljyä

Kuullota hienonnettu sipuli pannulla pehmeäksi. Sekoita muut ainekset tasaiseksi taikinaksi. Sekoita joukkoon jäähtynyt sipuli. Muotoile taikinasta kostutetuilla käsillä pihvejä ja paista niitä 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Makaronilaatikko (4 annosta)

  • 300 g makaroneja
  • 4 dl maitoa
  • 2 kananmunaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • ripaus sokeria
  • 1 tl basilikaa
  • 200 g juustoraastetta

Keitä makaronit kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois ja sekoita hieman jäähtyneisiin makaroneihin puolet juustoraasteesta. Sekoita kulhossa maito ja kananmunat sekä mausteet. Kaada makaronit voideltuun uunivuokaan ja kaada päälle maustettu munamaito. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta ja paista laatikkoa 200 asteisessa uunissa n. 45 min.

Puolukkasalsa

  • 1 pss (n. 200 g) pakastepuolukoita
  • 2 rkl hunajaa
  • ½ dl öljyä
  • ½ dl vettä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • ripaus chiliä

Murskaa puolukat haarukalla. Vispilöi vesi, öljy ja mausteet kulhossa sekaisin ja lisää puolukkasurvos. Sekoita ja tarjoile pihvien kera.

Resepti: Henri Alén/ Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat