Mainos

Lindström lupaa: Lisäbudjetista tulossa työllisyysrahaa

Työ- ja oikeusministeri Jari Lindström (ps.) lupaa esittää lisää työllisyysrahaa vielä tälle vuodelle. Lindströmin mukaan rahat otettaisiin lisäbudjetista niin pian kuin mahdollista. Lisäbudjettia käsitellään ensi kuussa.

Esimerkiksi palkkatukien ja starttirahojen myöntämistä on jouduttu rajoittamaan useiden ely-keskusten alueilla määrärahojen puutteen takia. Lindströmin mukaan kyse ei ole ollut puhtaasti rahojen loppumisesta, vaan ongelma on ollut luonteeltaan myös tekninen.

Vuoden alussa korvamerkittiin rahaa yli 300 päivää työmarkkinatukea saaneille ja pitkäaikaistyöttömille. Rahoja ei ole varauksen takia voitu siirtää esimerkiksi palkkatukiin.

– Meillä on jatkuvasti ollut ongelmana, että vuoden lopussa huomataan jossain olevan rahaa käyttämättä ja jossain toisaalla raha on loppu.

Lindströmin mukaan ministeriössä panostetaan tulevaisuudessa nykyistä tarkemmin rahojen käytön ohjaukseen ja valvontaan.

Ministeri vetoaa myös yhteiskuntasopimuksen syntymisen puolesta.

– Yhteiskuntasopimus, muut rakenteelliset muutokset ja panostukset elinkeinoelämän puolelle. Näiden kaikkien yhdessä olisi tarkoitus saada aikaan ne 110 000 uutta työpaikkaa neljän vuoden aikana.

– Olemme tilanteessa, jossa vanhoilla keinoilla ei enää pärjätä. Puhun entisenä luottamusmiehenä, ja työttömyyden alhoakin olen maistanut. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.