Lindholm rykäisi uransa parasta päätöspäivänä Rukalla – Kläbo kruunasi viikonloppunsa takaa-ajon voittoon

Norjalainen hiihtotähti Johannes Hösflot Kläbo kruunasi Kuusamon viikonloppunsa kolmanteen peräkkäiseen ykkössijaan maastohiihdon maailmancupissa. Ennen maalilinjaa vauhtiaan höllännyt Kläbo tuli miesten 20 kilometrin takaa-ajokilpailusta maaliin 0,7 sekuntia ennen maanmiestään Pål Golbergiä.

Kolmanneksi vapaan hiihtotavan kilpailussa hiihtänyt Ruotsin Calle Halfvarsson hylättiin ratarikon takia, ja Italian Federico Pellegrino nousi lopputuloksissa kolmanneksi.

Suomalaisista paras oli 40. sijalta peräti 13:nneksi noussut Remi Lindholm, jolle sijoitus on uran paras maailmancupissa. Hän tuli maaliin 37,6 sekunnin päässä voittajasta.

–  Yllätyin itsekin, etteikö tässä meinaa väsy tulla ollenkaan, Lindholm sanoi Ylen tv-haastattelussa.

Hän sanoi, ettei odottanut ihan niin vahvaa hiihtoa kuin mitä tuloslista näytti. Lindholm vakuutti kuitenkin olevansa kovassa kunnossa. Takaa-ajon asemia hankaloitti eilinen kaatuminen, eikä Lindholm pitänyt kynttilää vakan alla.

–  Olisin varmaan voittanut, Lindholm arvioi Ylelle, mikä tilanne olisi ollut ilman lauantain kaatumista.

Vahvasti asemiaan paransi myös 50. sijalta 12:nneksi kivunnut norjalainen olympiavoittaja Simen Hegstad Krüger

Suomalaisista Lauri Lepistö oli sijalla 24. Hän oli tyytyväinen Rukan viikonlopun normaalimatkoihin.

–  Pystyin pysymään sellaisissa letkoissa, joissa en ole ennen pysynyt, Lepistö kuvasi takaa-ajoa Ylen tv-haastattelussa.

Viime talvena nuorten MM-hopeaa hiihtänyt Niko Anttola tuli maaliin 26. sijalla ja kokeneempi Markus Vuorela 27. sijalla. Nuoren polven hiihtäjiin kuuluva Arsi Ruuskanen oli 29:s. Eilen perinteisellä hiihtotavalla onnistunut Perttu Hyvärinen taipui lähdön 12. sijalta 46:nneksi.

–  Nyt oli aika rauhallisesta etenemistä. Eilisestä palautuminen epäonnistui, Hyvärinen sanoi Ylelle.

Maailmancup jatkuu ensi viikon lopulla Norjan Lillehammerissa.

Juttua päivitetty klo 16:31: Lisätty tieto Hafvarssonin diskauksesta.

Normaalimatkalla ensi kertaa 30 joukkoon hiihtänyt Lauri Lepistö puhui"paskarajasta" 1:06
Normaalimatkalla ensi kertaa 30 joukkoon hiihtänyt Lauri Lepistö puhui lauantaina kympin jälkeen"paskarajasta"