Lime-chilisilli

4-6 annosta

  • 1 prk (silliä 150 g) mattjes-, sipuli- tai muita sillipaloja tai 1-2 kevytsuolattua sillifileetä
  • 1 lime
  • Kastike:
  • 1 limen mehu
  • 2 rkl öljyä
  • ripaus sokeria tarvittaessa
  • 1/2-1 punasipuli
  • 1/2 mieto chili
  • 2-3 oksaa korianteria tai persiljaa

Valuta sillipalat hyvin. Jos käytät sillifileitä, leikkaa ne haarukkapaloiksi. Purista limen mehu ja sekoita se öljyyn. Lisää tarvittaessa vähän sokeria sillin makeudesta riippuen. Pese toinen lime hyvin ja leikkaa se viipaleiksi. Poista chilistä siemenet niin, että chilin puolikas säilyttää muotonsa.

Leikkaa chili vinottain renkaiksi. Kuori ja viipaloi tai suikaloi punasipuli. Leikkaa korianterin lehdet muutamaan osaan. Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna maustua 1/2-2 tuntia tai yön yli. Nostele limeviipaleet koristeeksi ja lisää pinnalle muutama tuore korianterin lehti.

Lue myös:

    Uusimmat