Lila jauheliha-punajuurikastike

  • 1 iso sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 iso punajuuri
  • 300 g naudan paistijauhelihaa
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 5-7 dl vettä
  • 2-3 tl tomaattipyreetä
  • 0,5 lihaliemikuutio
  • rouhittua mustapippuria
  • 2 tl tuoretta timjamia tai oreganoa

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.

Kuori ja raasta punajuuri karkeaksi raasteeksi.

Ruskista jauheliha. Lisää sipuli, valkosipuli ja punajuuri ja kypsennä seosta 5 - 10 minuuttia koko ajan sekoittaen.

Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja lisää vesi.

Sekoita joukkoon tomaattipyree, lihaliemikuutio ja mustapippuri. Hauduta noin 10 minuuttia kannen alla. Sekoita seosta välillä.

Mausta kastike lopuksi yrtillä.

Tarjoa kastike perunamuusin kanssa.

Resepti: Kotimaiset Kasvikset

Lue myös:

    Uusimmat