Mainos

Liikennevirasto: Töistä kotiin jo kahdelta tai myöhemmin illalla

Aamuliikenne sujui kohtuu hyvin metrolakosta huolimatta

Liikennevirasto neuvoo aikaistamaan tai myöhentämään tänään kotimatkaa Helsingissä, koska kaupungin alueella liikkuu iltapäivällä paljon autoja metro- ja raitiovaunuliikenteen lakon vuoksi.

– Jos ei ole ihan pakko istua töissä, niin suosittelisin, että miettisi pois lähtöä jo kahden jälkeen tai sitten lykkäisi sitä iltaan, sanoo liikennekeskuspäällikkö Mika Jaatinen Liikennevirastosta.

Aamun työmatkaliikenne sujui Liikenneviraston mukaan kohtalaisen hyvin huolimatta Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n työnseisauksesta. Ihmiset aikaistivat aamulla töihin lähtöään, minkä ansiosta kasvanut liikennemäärä jakautui tasaisesti aamun tunneille. Koleasta aamusta huolimatta liikenteessä oli myös runsaasti polkupyöriä. Lisäksi HSL sai järjestettyä metroa korvaavat lisäbussivuorot Itäväylälle.

Lisäbussien liikenne kuitenkin kangerteli aamukahdeksan jälkeen Rautatientorilla anarkistien mielenilmauksen vuoksi. Liikenteen puurouduttua lisäbussit kääntyivät jonkin aikaa takaisin Itä-Helsinkiin jo Hakaniemessä. Tilanne kesti arviolta parikymmentä minuuttia, minkä jälkeen busseilla päästiin taas ajamaan Rautatientorille.

Poliisi on ottanut aamun aikana Helsingissä kiinni ainakin kymmenen anarkisteiksi itseään kutsuvaa mielenosoittajaa. Kiinniottoja on tehty Rautatientorilla, Hakaniemessä ja Sörnäisten rantatiellä.

Poliisi kertoo, että kiinni otetut ovat estäneet busseja lähtemästä liikkeelle pysäkeiltä esimerkiksi seisomalla niiden edessä. Poliisin mukaan heitä on kehotettu useaan kertaan poistumaan, mutta he eivät ole noudattaneet poliisin määräyksiä. Kiinni otettuja epäillään niskoittelusta, mistä seuraa sakkoja.

Poliisi kertoo tilanteen Rautatientorilla rauhoittuneen ja anarkistien liikkuvan pienempinä ryhminä ympäri kaupunkia.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.