Mainos

Liikenneturva yllättyi poliisiehdotuksesta: Ei 80-lätkää nuorille kuljettajille

Liikenneturvan toimitusjohtaja Anna-Liisa Tarvainen yllättyi poliisiylijohtaja Mikko Paateron ajatuksesta, jonka mukaan 80 kilometrin tuntinopeusrajoitus voitaisiin palauttaa nuorille ja kokemattomille kuskeille.

– Tämä on todella yllättävä ehdotus varsinkin, kun nyt on ollut paljon esillä poliisien säästötoimet. Miten poliisi pystyy valvomaan sitä, noudattaisivatko nuoret kuljettajat 80-kilometrin rajoitusta, kun poliisin resursseja koko ajan vähennetään? Tarvainen kysyy MTV3 Uutisten haastattelussa.

Hänen mukaansa ylinopeusongelmaa ei poisteta kuljettajakohtaisella 80-kilometrin tuntinopeusrajoituksella.

– Kesällä tapahtuu paljon nuorten kuolonkolareita, joissa he eivät ole noudattaneet nopeusrajoituksia, vaan ajaneet kovaa ylinopeutta. Näissä tilanteissa tuskin 80-lätkä lasissa auttaisi ja senhän voisi helposti jättää kokonaan autosta pois. Tämä lisäisi paineita poliisin liikennevalvontaan, Tarvainen toteaa.

Ei lätkää, käyttöön pisteytysjärjestelmä

80-kilometrin lätkän sijaan Tarvainen ottaisi käyttöön rikkomusten pisteytysjärjestelmän, jossa uusille kuskeille määrättäisiin virhepisteitä eri liikennerikkomuksista kokeneita kuljettajia herkemmin.

– Ja jos tietty pistemäärä tulee täyteen, niin ajokortti otettaisiin määräajaksi pois, Tarvainen toteaa.

Jo nyt uusien kuljettajien rikkomuksiin puututaan muita nopeammin.

Lisäksi Tarvainen muistuttaa, että parhaillaan ollaan muutamassa ajokorttikoulutusta ja tälläkin toivotaan olevan vaikutusta uusien kuljettajien parempaan liikennekäyttäytymiseen.

Paatero kertoi tänään MTV3 Uutisten nettihaastattelussa, että 80 kilometrin nopeusrajoitus nuorille kuskeille olisi liikenneturvallisuuden kannalta mainio asia.

– Silloin kun rajoitus aikanaan oli, niin minun mielestäni siinä oli liikenneturvallisuuden kannalta pelkästään hyviä puolia. Ja niin olisi varmasti nytkin.

– Se on totta, että nuoret kuljettajat ovat kokemattomia ja siinä mielessä riskitekijöitä liikenteessä. Autokouluilla on suuri vastuu nuorten ajotaidon sekä asenteiden opettamisessa, Paatero kertoo MTV3 Uutisille.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.