Lihavuus pelasti naisen vankilalta

Espoon käräjäoikeus ei passittanut 53-vuotiasta naista vankilaan, koska tämä oli liian lihava. Oikeuden mukaan toistuvasti talousrikoksiin syyllistyneelle naiselle olisi pitänyt langettaa ehdoton tuomio, mutta oikeus luopui siitä sairaalloisen lihavuuden takia.

Oikeus antoi päätöksen tiistaina.

Tapauksessa oli kyse petoksesta, törkeästä petoksesta, väärennyksistä sekä yrityksistä. Nainen oli 2012 väärentänyt tuttavansa nimen Nordea pankin tilisiirtoon ja saanut 15000 euroa tililleen. Epäonnistuneita yrityksiä oli useita.

Oikeus katsoi hyödyn huomattavaksi ja totesi yli vuoden vankeusrangaistuksen olevan oikea seuraamus.

Nainen on aiemmin tuomittu samankaltaisista rikoksista kolme kertaa vuosina 2002, 2008 ja 2013. Viime huhtikuussa Espoon käräjäoikeus langetti 1 v 4 kk ehdollista.

- Asiassa on kuitenkin ilmennyt, että [naisen] terveydentila on erittäin heikko. Lääkärinlausunnon mukaan hänellä on sairaalloiseen lihavuuteen liittyviä sairauksia ja hänen liikkumisensa on hyvin rajoittunutta. Hän tarvitsee erityisavustajaa kolmena päivänä viikossa yhteensä yhdeksän tunnin ajan, oikeus totesi.

- Heikko terveydentila on rikoslain 6 luvun 7 §:n nojalla otettava rangaistusta lieventävänä seikkana huomioon, koska [naisen] tuomitseminen vakiintuneen rangaistuskäytännön mukaisesti ehdottomaan vankeusrangaistukseen johtaisi tästä syystä kohtuuttomaan lopputulokseen. Vankeusrangaistus voidaan siten vielä tämän kerran tuomita ehdollisena, käräjäoikeus katsoi.

Espoon käräjäoikeus langetti naiselle 1 v 3 kk ehdollista ja lisäksi oheissakkoa 480 euroa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja