Lihapullavartaat ja vihreä salaatti 10.5.2000

toim. Ari Malmberg

n. 600 g naudan jauhelihaa
1/2 dl korppujauhoja
2 kananmunaa
mustapippuria
suolaa
yrttejä
hienonnettua valkosipulia
1 punasipuli
1 omena
1 kesäkurpitsa
1 paprika

Liota varrastikkuja vedessä noin tunti, jotta ne eivät palaisi grillissä. Valmista jauhelihataikina sekoittamalla aineet keskenään. Pyöritä taikinasta halkaisijaltaan noin 4 cm:n paksuinen tanko ja leikkaa siitä noin kahden sormen levyisiä paloja. Pyörittele paloista lihapullia.

Leikkaa kasvikset paloiksi. Pane varrastikkuihin kasviksia ja lihapullia ja paista vartaat grillissä tai uunin grillivastuksen alla kypsiksi. Tarjoa lihapullavartaita vihreän salaatin kanssa.

Vihreä salaatti jäävuorisalaattia rucolaa basilikaa 1 avokado pala kurkkua sitruunan mehua kylmäpuristettua rypsiöljyä mustapippuria (paahdettuja pähkinöitä)

Revi salaatti, rucola ja basilika. Halkaise avokado, poista siemen ja koverra hedelmäliha paloina. Kostuta palat sitruunan mehulla, jotta ne eivät tummuisi. Leikkaa kurkku pieniksi paloiksi. Sekoita aineet keskenään. Lisää sitruunan mehua, rypsiöljyä ja mustapippuria.

(Paahda suolapähkinöitä hetki kuumalla pannulla ja lisää kuumat pähkinät salaatin sekaan)

Lue myös:

    Uusimmat