Lietekaivoon tippunut teinilehmä saatiin ylös tuntien urakan jälkeen – kiitti pelastajiaan kovasti ammuen: Katso kuvat operaatiosta

Lietekaivoon tippunut hieho saatiin nostettua ylös tuntien urakan jälkeen 0:25
Hieho saatiin nostettua lietekaivosta tuntien urakan jälkeen.

Pohjois-Savon pelastuslaitos sai aamulla ennen kello viittä hälytyksen eläinpelastustehtävään. Hieho oli karannut aitauksesta ja tippunut lietekaivoon.

Pelastuslaitokselta kerrotaan, että Taimi-hieho saatiin nostettua ylös kolmen pelastusyksikön voimin muutaman tunnin operoinnin jälkeen. Palomestari Timo Nyholm kertoo, että Kuopion Hautolahdessa sattunut tapaus ei ole täysin poikkeuksellista.

– Kyseessähän on tällainen lehmän ja vasikan välimalli, kasvuiässä oleva lehmä. Maaseudulla on yleistä, että tällainen tuotantoeläin nuoruuden innolla karkaa, Nyholm toteaa.

Nyholm kuvailee kyseistä operaatiota haastavaksi. Taimi oli päässyt livahtamaan aitauksesta ahtaaseen, arviolta pari metriä syvään kaivoon.

– Jouduin hälyttämään Kuopion asemalta vielä nosturiauton, jonka avulla eläin saatiin nostettua.

Palomestari arvioi, että tuotantoeläimen pelastusoperaatioita on alueella kymmeniä vuositasolla. Kuten yleensä, tämäkin operaatio päättyi onnellisesti. Pohjois-Savon pelastuslaitos kuvailee Twitterissä Taimin olleen väsynyt operaation jälkeen. Kiitokset löysivät kuitenkin perille.

– Taimi kiitti pelastajia kovalla ”ammuuu, ammuuu” -äänellä, Twiitissä kerrotaan.

Taimi siirrettiin vielä lopuksi navettaan lämpimään sairaskarsinaan toipumaan aamuisesta koettelemuksesta.

Lue myös:

    Uusimmat