THL valmistelee uutta maskisuositusta – maskien käyttöä voitaisiin suositella laajemmin sisätiloissa: "Se koskee paljon laajemmin tilaisuuksia ja tapahtumia"

1:28
THL raportoi tänään 149 uutta koronavirustartuntaa – uusi maskisuositus valmisteilla

Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos THL valmistelee uutta maskisuositusta, kertoo THL:n terveysturvallisuusjohtaja Mika Salminen.

STT:n mukaan suositus ottaisi huomioon sen, että jos tauti kiihtyy nopeasti joillain alueilla, niin maskisuositus laajenee huomattavasti.

Uuden suosituksen myötä suojamaskin käyttöä voidaan suositella laajemmin sisätiloissa ja erilaisissa tapahtumissa. STT:n mukaan tarkempia paikkoja ei ole vielä täsmennetty, mutta harkinnassa ovat esimerkiksi kauppakeskukset ja koulut.

Suositus on määrä saada valmiiksi tämän viikon aikana.

– Meiltä on tällä viikolla tulossa uusi maskisuositus, joka on laajempi kuin nykyinen, joka koskee sellaisia paikkakuntia, joissa ollaan jo sellaisessa kiihtyvässä vaiheessa tai lähelle sitä, Salminen kommentoi MTV Uutisille.

Salmisen mukaan suositus tulee koskemaan laajemmin erilaisia tilaisuuksia.

– Se koskee paljon laajemmin tilaisuuksia ja tapahtumia, kuin mitä se nykyinen, joka lähinnä koskee ruuhkaisia sisätiloja ja joukkoliikenteen vastaavia tilanteita.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja