Li Andersson jatkaa vasemmistoliiton johdossa – ei aio hakea jatkoa nyt alkavan kauden jälkeen

Li Andersson pitää puheen Vasemmistoliiton puoluekokouksessa Porissa 42:25
Katso Li Anderssonin puhe Vasemmistoliiton puoluekokouksessa tänään.

Turkulainen Li Andersson on valittu jatkamaan vasemmistoliiton puheenjohtajana seuraavat kolme vuotta. Hänellä ei ollut vastaehdokkaita.

Andersson on johtanut vasemmistoliittoa vuodesta 2016. Hänet valittiin eduskuntaan vuonna 2015 Varsinais-Suomen vaalipiiristä, ja hän toimii hallituksessa opetusministerinä.

Andersson ei aio enää nyt alkavan kautensa jälkeen hakea jatkoa puheenjohtajuudelle.

– Yhdelle henkilölle kolme kautta eli yhdeksän vuotta on aika pitkä aika. Ajattelin siksi, että on ehkä hyvä ilmoittaa puolueelle, että en suunnittele jäämistä tähän tehtävään loputtomiksi ajoiksi. Yhdelle kaudelle vielä, siitä olen puhunut ja siihen pyysin puolueelta luottamusta.

Anderssonin mukaan vasemmistoliitto on muuttunut puolueena hänen puheenjohtajakautensa aikana. 

– Sanoisin, että vasemmistoliitto on ikään kuin löytänyt itsensä verrattuna keskusteluihin, joita ensimmäisen puheenjohtajakauteni aikana käytiin. Tuolloin oli paljon enemmän keskustelua siitä, olemmeko nuorten, punavihreiden vai kenen puolue. Tällaista keskustelua ei enää puolueen sisällä kuule. Olemme ymmärtäneet, että on monta tapaa olla vasemmistolainen.  

Vasemmistoliitto valitsi tänään myös varapuheenjohtajat puoluekokouksessaan Porissa.

Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi nousi helsinkiläinen kansanedustaja Veronika Honkasalo.

Edellinen varapuheenjohtaja, vantaalainen kansanedustaja Jussi Saramo ei hakenut jatkokautta, koska hän on eduskuntaryhmän puheenjohtaja.

Toiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Jouni Jussinniemi ja kolmanneksi Minna Minkkinen. He vaihtoivat siten paikkaa, sillä Minkkinen oli aiemmin toinen varapuheenjohtaja ja Jussinniemi kolmas. 


Lue myös:

    Uusimmat