Mainos

LG ja Samsung pyrkivät miellyttämään silmää kaarevilla televisionäytöillä

Korealaiset teknologiajätit LG Electronics ja Samsung ovat esitelleet Las Vegasin CES-teknologiamessuilla kaarevilla näytöillä varustettuja OLED-televisioita.

OLED-näyttö

Samsung esittelee omaa uutuuttaan "maailman ensimmäisenä kaarevana OLED-televisiona", mutta kilpailija LG julkisti messuilla samanaikaisesti toteutukseltaan vastaavanlaisen tuotteen.

Uutuusnäytöt kaartuvat aavistuksen verran sisäänpäin. Valmistajien mukaan kaarevuuden etuna on se, että koko näytön pinta on täten kauttaaltaan yhtä pitkän matkan päässä katsojan silmistä. Tällöin vältetään näytön reuna-alueiden visuaalista vääristymistä.

LG:n 55-tuumaisessa EA9800-televisiossa käytetään ns. WRGB-tekniikkaa, jossa on kolmen alipikselin (punainen, sininen ja vihreä) lisäksi myös valkoinen alipikseli. LG ylistää, että uutuustelevision kuvanlaatua ei elävyydessään pysty erottamaan luonnon väreistä.

LG kertoo, että OLED-näytöt ovat merkittävästi sirompia kuin perinteiset näytöt, jotka tarvitsevat erillisen taustavalon. LG:n uudessa näytössä on myös käytössä 3D- ja Smart TV -ominaisuudet.

Laitteiden saatavuudesta ja hinnoista ei ole vielä tietoa.

Ultra HD esillä messuilla

Lisäksi näyttövalmistajat ovat esitelleet CES-tapahtumassa Ultra HD -teknologiaa, joka tarjoaa neljä kertaa tarkemman kuvan verrattuna nykyisiin Full HD -näyttöihin.

Uutistoimisto AP kertoo, että LG:n ja Samsungin lisäksi myös mm. Sharp ja Sony ovat esitelleet messuilla Ultra HD -tekniikkaa.

Ultra HD tunnetaan myös 4K-nimellä. Kyseisissä näytöissä kuva koostuu lähes 8,3 miljoonasta pikselistä.

Uuden sukupolven näyttöjen yleistymistä hidastavat vielä kuitenkin niiden korkea hinta sekä Ultra HD -tarkkuudella kuvattujen sisältöjen vähyys.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.