F1:lle ikävä koronatakaisku Turkin viikonlopun alla

Vaikka koronan pandemia-ajoista on jo siirrytty kohti normaalimpaa arkea, ei tauti ole kadonnut maapallolta. F1-sarjassa Alfa Romeon Kimi Räikkönen oli vastikää kaksi kisaa sivussa taudin saatuaan. Nyt F1:ssä koettiin uusi koronaan liittyvä takaisku.

Tällä kertaa takaisku osui auttavaan osastoon. Normaalisti F1:n lääkäriautossa operoiva kaksikko Alan van der Merwe (kuljettaja) ja Ian Roberts (lääkäri) joutuvat sivuun Turkin GP:stä koronatartuntojen takia. Kaksikko on vetäytynyt eristyksiin, eikä heitä nähdä Turkissa.

Van der Merwen korvaa sähköformulasarjan (Formula E) turva-autokuski Bruno Correia. Samaisen sarjan hoitopuolen pomo, tohtori Bruno Franceschini korvaa puolestaan Robertsin operoivana lääkärinä.

Roberts ja van der Merwe nousivat esiin viime kaudella, kun he pelastivat Romain Grosjeanin hengen Sakhirin GP:n rajussa ulosajossa. Kaksikko oli nopeasti paikalla, kun Grosjean ajoi kaiteeseen kisan ensimmäisellä kierroksella. Heidän oikeaoppinen sammutussumuttimen käyttö mahdollisti sen, että Grosjean pystyi nousemaan ulos autosta liekkimeren keskellä. Ranskalainen selvisi todella vaarallisesta tilanteesta palovammoilla.

Tuleva sunnuntain Turkin GP on kauden 16. osakilpailu. Kuljettajien MM-sarjaa johtaa Mercedeksen Lewis Hamilton.

Lue myös:

    Uusimmat