Lewis Hamiltonin "Mercedes-avioliitto" päättymässä? Näin tallipomo kuvaili poikkeuksellista suhdetta tähtikuskin kanssa – "Voimme olla brutaalisti rehellisiä"

Erohuhut ovat ympäröineet Lewis Hamiltonin pitkää avioliittoa Mercedeksen kanssa. F1-tähden nykyistä sopimusta on vain alle puoli vuotta jäljellä, eikä jatkoa olla toistaiseksi allekirjoitettu.

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff vertaa vuosikymmenen ajan kestänyttä suhdettaan Hamiltonin kanssa avioliittoon. Kaksikko on voittanut yhdessä seitsemän maailmanmestaruutta, joista viimeinen tuli vuonna 2020.

Mercedes on hävinnyt kahtena viimeisenä kautena mestaruudet Red Bullille Max Verstappenin voitettua kaksi viimeistä titteliä.

Wolff ja Hamilton eivät ole aina samaa mieltä kaikista asioista ja erimielisyyksiä on tullut vuonna 2013 alkaneen yhteisen Mercedes-matkan varrella. Kaksikko ei ole kuitenkaan harkinnut missään vaiheessa yhteistyön päättämistä.

Jokaisessa avioliitossa on kuitenkin särönsä. Wolf nostaa esille konfliktin kaudelta 2016.

– Lewisista on tullut ystävä vuosien varrella ja olemme käyneet läpi sekä vaikeita että todella hyviä hetkiä. Olemme juhlineet monia mestaruuksia ja keskustelleet myös vaikeista asioista. Kauden 2016 lopussa, emme olleet hetkeen lainkaan puheväleissä, Wolff kuvaili suhdettaan Hamiltonin kanssa BBC:lle.

– Kutsuin silloin hänet keittiööni Oxfordissa ja istuimme alas keskustelua varten. Kerroin hänelle, että riitelen myös vaimoni Susien kanssa. Vaikka me joskus huudamme toisillemme, emme koskaan ole miettineet avioeroa. Sanoin silloin hänelle (Hamiltonille), että en halua erota sinusta, etkä sinäkään halua sitä. Minä haluan parhaan kuskin autoomme ja hän haluaa parhaat autot.

– Ratkaisimme asian myöntämällä, että meillä voi olla konflikteja ja voimme olla brutaalisti rehellisiä toisillemme. Joskus voimme olla eri mieltä, mutta pääsemme siitä yli ja jatkamme eteenpäin.

Hamilton ei ole voittanut F1-osakilpailua vuoden 2021 jälkeen. Tähtikuskin sopimus Mercedeksen kanssa päättyy tähän kauteen.

Lue myös:

    Uusimmat