Lewis Hamiltonin kyseenalaistamisesta nousi kohu Englannissa – ex-jalkapallotähti nosti esille rasismikortin

Mercedeksen brittikuski Lewis Hamilton ajaa tänä viikonloppuna kotikisaa Silverstonessa. Ison huomion keskipisteenä oleva Hamilton on noussut nyt sangen erikoisen kohun keskelle.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Iso-Britannian GP suorana 12.-14.7.
Su: Iso-Britannian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Lauantain aika-ajojen jälkeen The Guardianin toimittaja tivasi Hamiltonilta mielipidettä siitä, miten ihmiset epäilevät hänen isänmaallisuuttaan.

Muun muassa tunnettu brittiläinen TV-kasvo Piers Morgan veti herneet nenään koko aiheesta ja kysymyksestä.

Eikä Morgan ollut ainut.

Ex-jalkapallotähti Rio Ferdinand otti suorasanaisesti kantaa aiheeseen omalla Instagram-tilillään.

– Kun hän nostaa mestaruuspokaaleita, häntä pidetään niin brittiläisenä. Mutta kun hän on matkalla mestaruuteen, niin yhtäkkiä hänen isänmaallisuutensa kyseenalaistetaan. Miksi??? Ferdinand aloitti ihmettelynsä.

Muun muassa The Guardianin toimittaja viittasi kyselyssään siihen, miten Hamilton asuu Monacossa. Tähän liittyen Ferdinand nosti esille toisen F1-maailmanmestarin Jenson Buttonin.

– Kyseenalaistettiinko hänen brittiläisyys koskaan, vaikka hän asui Monacossa? Ei todellakaan. Kerron miksi. Koska hän näytti, kuulosti, pukeutui ja käveli samalla tavalla kuin ne ihmiset, jotka tekevät näitä kyseenalaistuksia.

– Tässä ei voi yhtään aliarvioida kunnioituksen puutetta ja rasistisia tarkoitusperiä, kun ihmiset kyseenalaistavat Hamiltonin isänmaallisuuden, Ferdinand täräytti.

Ferdinand kannustaa Hamiltonia jatkamaan omaa tyyliään, epäilyjen keskellä.

– Meidän pitäisi kaikkien juhlia mestaria, joka on yksi meidän omista, Ferdinand lähetti viestin kyseenalaistajille.

Ferdinandin päivitys näkyy alta:

40-vuotias Ferdinand loisti omalla jalkapallourallaan Manchester Unitedin takalinjoilla. ManUn kanssa Ferdinand voitti muun muassa viidesti Valioliigan mestaruuden sekä kerran Mestarien liigan.

Lue myös:

    Uusimmat