Lewis Hamiltonin kiukuttelu paljasti puutteen Mercedes-tallissa – Toto Wolff haluaa korjausliikkeen

0:54
Lewis Hamiltonin hermot kireällä Turkin GP:ssä, kisainsinöörin viesti on jo liikaa – brittitähti tuhahtaa takaisin Kimi Räikkönen -henkisen vastauksen.

Lewis Hamiltonin epäilykset Mercedeksen hänelle luomaa rengastaktiikkaa kohtaan kertovat tallipäällikkö Toto Wolffille, että tiimissä on petrattavaa sisäisessä kommunikaatiossaan.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Meksikon GP 5.-7.11.

Pe: 1. harjoitukset klo 19.25, 2. harjoitukset klo 22.55

La: 3. harjoitukset klo 18.55, aika-ajot klo 21.55, ennakkotunnelmat klo 21.00

Su: Meksikon GP klo 20.55, ennakkotunnelmat klo 20.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Pääkuvan video: Ärtynyt Lewis Hamilton käytti jo Kimi Räikkösen -henkistä vastausta, kun hän tuhahteli takaisin kisainsinöörilleen tiimiradiossa kesken Turkin GP:n. 

Hamilton ei uskonut Mercedeksen hänelle antamia varoituksia välikelin renkaiden kunnosta Turkin F1-kisassa. Britti pysytteli radalla, kunnes tuli liian myöhään varikkokäynnille. Hän putosi kolmossijalta kisan viidenneksi.

Kuski oli tiukasti sitä mieltä, että hän olisi päässyt maaliin asti pahasti kuluneilla välikelin renkaillaan, mutta talli oli eri mieltä. Toto Wolff myöntää puutteen tiedonkulussa.

– Meidän täytyy minusta tehdä töitä kommunikaatiomme kanssa, jotta voimme luottaa toisiimme ja pystyä kertomaan, mihin tähtäämme, Wolff sanoi lehdistötilaisuudessaan kisan jälkeen.

Wolffin mukaan kuskille ei lauota yli 300 kilometrin tuntivauhdissa asioita, joita ei ole ensin punnittu hankitun tiedon valossa. Silti viesti ei aina tunnu menevän perille.

– Olemme kuitenkin olleet yhdessä kahdeksan vuotta, ja meillä on tarpeeksi paksu nahka sille, että kuski on autossa turhautuneena, mutta ymmärtää kuitenkin tilanteen myöhemmin.

– Se on erittäin vaikeaa, koska kommunikaation täytyy olla soljuvaa molempiin suuntiin, ja se on erittäin tärkeää. Kuski on radalla olennainen sensori, jonka täytyy kertoa sinulle pidon tasosta, Wolff totesi. 

Juttu jatkuu videon alla. 

0:56
Lewis Hamilton ei totellut Mercedeksen tallimääräystä Turkin GP:ssä – "Varikolle? Miksi?"

Tässä on Wolffin mukaan myös ongelmia, sillä kuski ei aina välttämättä usko sitä, mitä tiimi näkee muiden kuskien osalta esimerkiksi renkaiden kunnosta.

– Kuski ei näe itseään suhteessa muihin kuljettajiin ja heidän suorituskykyynsä

– Sitä tiedonkulkua meidän täytyy työstää, koska meille on tullut myös niitä, mitä Lewis kutsuu "neronleimauksiksi", Wolff pohtii.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja