Lewis Hamiltonin auto mokattiin täysin

Mercedes on havainnut tehneensä Lewis Hamiltonin autoon pahoja säätövirheitä, joiden seurauksena brittikuski oli Australian GP:n toisissa harjoituksissa 1,5 sekuntia kärkeä hitaampi.

Hamilton oli tallikaveriaan George Russellia perässä perjantain molemmissa harjoituksissa Albert Parkin radalla, mutta varsinkin toinen treeni jätti seitsenkertaiselle maailmanmestarille pahan maun. Hän oli tuloslistalla vasta 18:s.

– Ensimmäisten treenien ensimmäisellä vedolla auto tuntui paremmalta kuin koskaan, mutta sitten se alkoi mennä huonommaksi ja huonommaksi, Hamilton kummasteli PlanetF1-sivuston mukaan.

– (Toisten harjoitusten jälkeen) oloni on epäluottavaisempi kuin koskaan tämän auton kanssa.

Taustalla olivat tallin säätökokeilut, jotka epäonnistuivat pahasti. Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff myönsi, että tiimi meni täysin metsään Hamiltonin auton säätämisessä.

– Teimme päivän toiseen sessioon aika dramaattisia säätömuutoksia Lewisille, ja se kostautui massiivisesti, Wolff kommentoi Sky Sportsille.

– Tämän takia näitä harjoituksia kuitenkin ajetaan. Toisella puolella (Russellilla) oli vähän parempi, mutta suorituskykyä uupuu, itävaltalainen totesi.

Päivän nopein Melbournessa oli Ferrarin Charles Leclerc vajaan neljän kymmenyksen erolla Red Bullin Max Verstappeniin. Toinen Ferrari-kuski Carlos Sainz oli iltapäivän treenien kolmas. Valtteri Bottas oli Sauberilla toisten harjoitusten 14:s oltuaan 1,3 sekuntia Leclercin kärkiaikaa perässä.

Lue myös:

    Uusimmat