Lewis Hamilton syyttää romahduksesta Pirelliä – Mercedestä suosivat renkaat taas Silverstoneen

F1-sarjan rengasvalmistaja Pirellin päätös tuoda Itävallan osakilpailuun normaalipaksuiset renkaansa oli osaltaan vaikuttamassa GP:n lopputuloksiin, sanoo pahasti suorituskykynsä kisassa menettänyt Mercedeksen Lewis Hamilton.

MAINOS

F1-kisaputki jatkuu C Morella –
seuraavaksi Silverstone!

Perjantai: Harjoitukset klo 11.55 ja 15.55
Lauantai: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajo klo 15.55
Sunnuntai: Britannian GP klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 14.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

C Moren sivulle pääset tästä

Hamilton putosi MM-sarjan kärkipaikalta, kun hän joutui keskeyttämään teknisen vian takia kisan loppupuolella. Jo sitä ennen hän oli jäänyt kauas voittoon ajaneen Red Bullin Max Verstappenin ja seuraavaksi kurvailleiden Ferrarin Kimi Räikkösen ja Sebastian Vettelin vauhdista.

Britti oli yksi kuskeista, joilla superpehmeät renkaat romahtivat täydellisesti pahaksi äityneen kuplimisen takia. Hamiltonin mukaan Pirellin olisi pitänyt tehdä Itävaltaan samanlainen rengasvalinta kuin aiemmalla viikolla Ranskassa.

– Heidän olisi pitänyt tuoda ne toiset renkaansa, jotka meillä oli viime kisassa, Hamilton viittaa Ranskassa ja Espanjassa käytettyihin ohuempiin kumeihin RaceFans-sivustolla.

– Yritin ohittaa, ja se on varmaankin juuri ongelmana näiden renkaiden kanssa, jos et pysy kisassa mukana.

– Minulla oli vauhtia pysyä muiden kyydissä, ja sitten renkaat eivät kestäkään sitä. Niissä olosuhteissa se ryöstää faneilta mahdollisuuden nähdä enemmän kilpailua, Hamilton perustelee.

Pirelli ohensi keväällä uusien renkaidensa pintakerrosta 0,4 millimetrillä saatuaan Barcelonan talvitestien jälkeen palautetta helposti kuplivasta pinnasta. Osa kilpailijoista syytti päätöstä Mercedeksen lobbauksen tulokseksi, ja muutos näkyikin mestaritallin selvänä suorituskyvyn paranemisena.

Myös juhannuksena F1-kalenteriin palannut Ranskan Paul Ricard oli Mercedeksen temmellyskenttää Hamiltonin ja Valtteri Bottaksen vietyä eturivin paikat. Hamilton ajoi kisassa helppoon voittoon, mutta Bottaksen kisa päättyi avausmutkaan Sebastian Vettelin ajettua hänen peräänsä.

Pirelli tuo ohuemmat renkaansa jälleen ensi viikonlopun Britannian osakilpailuun Silverstoneen, joka on ollut viime vuodet muutenkin Mercedekselle vahvaa maaperää.

Lue myös:

    Uusimmat