Levisikö Norjan mysteerisairaus jo Ruotsiin? Saga-koira kuoli Norjan koirakuolematapauksista tuttuihin oireisiin – eläinlääkäri viittasi kintaalla

3:40

Aftonbladet-lehden mukaan Ruotsissa on ilmennyt Norjan koirakuolematapauksia muistuttava äkillinen koiran menehtyminen. Oireet ennen koiran kuolemaa vastaavat Norjassa sattuneita tapauksia.

Uumajassa asuvan Serafim Lauritzenin ja hänen puolisonsa Sabinan Saga-koira sai yllättäviä oireita keskellä toukokuista iltapäivää, kun sille tuli ripuli. Sagan oireet eivät aluksi herättäneet omistajissa huolta, sillä koiran vatsa oli tunnetusti herkkä.

Omistajat huolestuivat kuitenkin siinä vaiheessa, kun ulosteessa näkyi verta. Saga ei jaksanut enää syödä tai juoda vettä. Koira alkoi myös väsyä, ja liikkumisesta tuli vaikeaa.

– Liikuimme ulkona pari metriä ja Sagasta vain vuosi verta, Serafim Lauritzen kertoo Aftonbladetille.

Painajainen jatkuu

Saga vietiin eläinlääkärille, joka ei pitänyt tilannetta erityisen hälyttävänä. Koira pääsi takaisin kotiin omistajiensa mukana.

Loputa Sabina löysi koiran verilammikon keskeltä kylpyhuoneesta. Näky oli järkyttävä. Hetkeä myöhemmin hän oli jälleen matkalla koiran kanssa eläinlääkärille, mutta toivoa ei enää ollut.

Saga kuoli Sabinan syliin.

Sagan kuoleman jälkeen perhe on yrittänyt jatkaa elämää, mutta Norjan koirakuolemat ovat nostaneet asian jälleen pintaan.

– Halusin oikeastaan jo unohtaa koko asian, mutta Norjan tapausten myötä olen elänyt kaiken uudestaan. Oireet ovat aivan samanlaiset kuin Sagalla, Lauritzen kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja