Letut, pannarit ja vohvelit

Letut, pannukakut ja vohvelit sopivat aamiaiselle, brunssille, jälkiruoaksi tai iltapalaksi. Jos oikein hurjaksi haluaa heittäytyä voi lettujen ympärille rakentaa kunnon kestit.

Lettuihin ja pannukakkuihin saa vaihtelua ja twistiä erilaisilla jauhoilla ja mausteilla, kokeilkaapa vaniljaa tai vaahterasiirappia. Taikinan voi lisäksi pyöräyttää maitoon, piimään, kermaviiliin tai vaikkapa kookosmaitoon!

Kookosletut (4 annosta)

  • 1 1/4 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl kookoshiutaleita
  • 4 dl kookosmaitoa
  • 1 iso kananmuna
  • voita paistamiseen

Mehustettu meloni (4 annosta):

  • 1 hunajameloni
  • 2 rkl sokeria
  • 1/2 sitruunan mehu
  • Banaanit:
  • 4 banaania
  • voita paistamiseen
  • 3/4 dl tummaa sokeria
  • 3/4 dl limen mehua
  • tarjoiluun paahdettuja kookoshiutaleita/raastettua limen kuorta/tomusokeria

Sekoita jauhot, sokeri ja kookoshiutaleet keskenään. Yhdistä kookosmaito ja kananmuna kevyesti vatkaten. Yhdistä jauho-sokeri -seos ja kookosmaito-muna -seos keskenään. Vatkaa tasaiseksi. Sulata voita pannulla, kaada pannulle lettutaikinaa ja paista kullanruskeiksi molemmin puolin. Pidä letut pyyhkeen alla lämpiminä.

Kuutioi meloni. Lisää melonipalojen joukkoon sokeria ja sitruunan mehu. Anna mehustua hetki. Tarjoa kookoslettujen kera.

Voit tarjota lettujen kanssa myös paistettuja banaaneja: kuori banaanit ja leikkaa paloiksi. Sulata voi pannulla, lisää banaanit ja paista miedolla lämmöllä kunnes banaanit saavat kullanruskean pinnan ja pehmenevät hieman. Ripottele päälle tumma sokeri ja pyöräytä muutama kerta pannulla. Sekoita joukkoon vielä limen mehu.

Kokoa letuista ja meloneista/banaaneista kerroksittain "kakku". Koristele raastetulla limen kuorella ja kookoshiutaleilla/tomusokerilla.

Herkkuvohvelitaikina (8 annosta)

  • 500 g vehnäjauhoja
  • 3 rkl sokeria
  • 8 munankeltuaista
  • 4 munanvalkuaista
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 5 dl maitoa
  • 5 rkl voita
  • ripaus suolaa
  • (6 cl rommia)

Sekoita jauhot, sokeri, suola ja keltuaiset. Lisää varovasti joukkoon maito, 3 rkl sulatettua voita (ja rommi, jos sitä talosta löytyy) ja leivinjauhe. Sekoita lopuksi joukkoon vatkatut valkuaiset.

Lämmitä vohvelirauta molemmin puolin. Pane pannulle nokare voita ja kauhallinen taikinaa. Paista minuutti, käännä ja paista taas minuutti. Tarjoile vohvelit mansikkahillon ja kermavaahdon kera.

Muhkeat mustikkapannarit (4 annosta)

  • 2 kananmunaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl maitoa
  • 2 dl kermaviiliä tai rasvatonta piimää
  • 2 tl öljyä
  • 1 rkl hunajaa tai sokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2,5 dl vehnäjauhoja (osa voi olla grahamjauhoja)
  • 2-3 dl mustikoita
  • voita paistamiseen

Sekoita kulhossa kananmunat, suola, hunaja, maito, öljyja kermaviili tasaiseksi. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja kaada kananmunaseokseen. Lisää mustikat. Sekoita vain sen verran että saat tasaisen taikinan. Kuumenna pieni nokare voita pienellä Hot Pans -paistinpannulla ja nosta taikinaa pari lusikallista pannulle. Muhkeiden pannukakkujen tulee olla paksumpia kuin kotoisat lettumme. Älä paista liian kuumalla pannulla, etteivät pannarit pala. Kun reunat ovat ruskeita käännä. Paista kaikki pannarit. Pidä paistetut pannarit lämpiminä uunissa tai foliolla peitettynä liedellä.

Marjakastike:

  • 0,5 dl omenatäysmehua
  • 1 dl sokeria
  • 4 dl erilaisia marjoja (mustikoita, vadelmia, masikoita, viinimarjoja)

Keitä marjakastikkeen mehua ja sokeria noin 10 minuuttia hiljaisella lämmöllä. Lisää marjat ja kuumenna kiehuvaksi. Soseuta sauvasekoittimella.Tarjoa mustikoiden ja marjakastikkeen kanssa. Tai tarjoa lisänä vaahterasiirappia.

Lue myös:

    Uusimmat