Leo-Pekka Tähti päätti kautensa kolmeen kultaan

Ratakelaaja Leo-Pekka Tähti päätti kisakautensa voittamalla kultaa 100, 200 ja 400 metrin matkalla parayleisurheilun Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa Norjan Lilleströmissä. Kaikkiaan suomalaisurheilijat voittivat Lilleströmistä 29 mitalia.

Tähden lisäksi kolmeen kultaan ylsi myös tuoliluokkien heittolajeissa kilpaillut Pasi Heikkilä. Suomen ennätyksiä kisoissa nähtiin kaikkiaan kuusi viime viikonlopun aikana.

Jere Forsberg saavutti puolestaan EM-pronssia avoimessa taljajousessa sunnuntaina parajousiammunnan EM-kilpailuissa Hollannin Rotterdamissa.

Forsberg päihitti pronssiottelussa Italian Giampaolo Cancellin pistein 145–136. Kilpailu käytiin osana kymmenen lajin uutta European Para Championships -tapahtumaa. EM-kilpailujen yhteydessä järjestettiin myös erillinen paralympiakarsinta, josta Forsberg varmisti Suomelle maapaikan vuoden 2024 Pariisin paralympialaisiin.